ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепта за мазолите прави петите гладки и премахва болката в краката

Трябва ли да се лекуват мазолите на краката? В повечето случаи не само трябва, но е наложително и затова първата помощ при мазоли са народните средства и рецептите от бабиния тефтер

 

мазоли лечение

Най-голямо внимание трябва да обърнем на мазолите, които болят. Мазолите представляват уплътнения образувани по време на триене или натиск върху кожата. Това е един вид защита на организма, особено ако натиска се е случвал прекалено дълго време.

Мазолите върху краката му често възникват, защото обувките са прекалено груби или не са удобни. Когато е налице постоянно триене, кожата постепенно се протърква, образувайки суха коричка. Когато е налице пот, това води до образуване на болезнени мазоли.

Мазолите, както и грубите наслагвания по краката, кокошите тръни и други образувания е най-добре да бъдат премахнати в козметичен салон или от специалист, който се занимава с педикюр. Разбира се, нищо не ви пречи преди да посетите салона да направите нещо за своите крака в домашни условия. Най-голям ефект това ще има сега, през зимния сезон, защото дебелите и затворени обувки позволяват да се носят по-дебели чорапи, под които може да сложите по-дебел слой крем или друго лечебно средство.

И така, може ли да се отървем от мазолите, кокошите тръни и грубите пети у дома? Можем и затова ще ни помогне народната медицина и по-специално тези три рецепти, които подбрахме специално за вас. Рецептите са изпробвани и са доказали своята ефективност. Приготвят се от продукти, които можем да намерим във всяка къща. Единственото условие е да се правят колкото се може по-често и дотогава, докато не е налице желания ефект.

Сокът от лук отдавна се използва за лечение на брадавици и гъбични заболявания по краката. Започнете да лекувате загрубялата кожа като намазвате всяка вечер краката със сок от лук. Сложете найлон, обуйте чорап и преспете така. Накиснете една глава лук, разрязана наполовина в оцет, като внимателно разделите парчетата, така че да могат да се накиснат добре. След като минат два часа, извадете едно подходящо парче лук и го наложете върху мазола.

Изстискайте сока от лук и го смесете с мед в равни части. Сложете тази смес като компрес за през нощта. Имайте предвид, че тя е силно корозивна, така че преди това намажете кожата с мас, вазелин или още по-добре цинкова маз. Тази процедура ще помогне за намаляване на кокошите тръни и мазолите.

Правете си бани с топла вода и сода бикарбонат. Търкайте краката със сода, изплакнете и след това ги накиснете в следната смес: равно количество белени картофи и ленено семе се вари, докато се получи кашичка. Изстудява се краката се намазват с тази леко желирана смес. Слага се найлон, стои се колкото е възможно повече и след това се изплаква.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *