Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашни рецепти за укрепване на имунитета

Закъснели сте, ако сега се интересувате как да укрепите имунитета си. Обикновено грижи от този вид се полагат на прага на зимата…но всъщност никога не е късно да се замислим за здравето си.

chai_kantarionАко грипната вълна вече е близо до нас, все пак не е зле да вземем някои предпазни мерки. От 100trav.com съветват да ограничим всякакви колбаси, полуфабрикати от месо, храни с животински мазнини. Хубаво е да наблегнем на сушените плодове, банани, лимони и фурми.

Физическата активност е условие за добър имунитет. Независимо от лошото време навън не пропускайте ден без ходене пеш, ако сте спортували и преди – уреждайте си посещения в спортната зала. Фитнес, йога, аеробика – изборът е индивидуален. Ето и няколко рецепти, чието изпълнение в домашни условия със сигурност ще ви е полезно. Приготвените отвари и настойки подобряват имунната защита и ще съдействат здравето ви да се съхрани през цялата зима!

* Една супена лъжица полски хвощ се залива с 250 мл сгорещена вода. Оставяме да кисне половин час и прецеждаме. От тази настойка се приема 3-4 пъти на ден по една супена лъжица.

* Две супени лъжици сухи орехови листа се заливат с половин литър кипнала вода и се оставят на водна баня за два часа. Дневната доза от тази настойка е четвърт чаша, поета на глътки.

* Четири грама анасоново семе се заливат с 250 мл вода и се варят 6 минути. Отварата се прецежда веднага и се приема по две супени лъжици на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *