Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Акушерка разви тинитус след продължителна употреба на антибиотици

tinitusДжийн Лейкинс, пенсионирана акушерка, развива тинитус, след продължителна употреба на антибиотици срещу гинекологична инфекция. Тя започва да чува шумове и в двете си уши. „Ставаха все по-силни и по-силни“, споделя жената.

„Основният звук е като пращене на телевизор, който не е настроен да приема канал“. Тя губи слуха в едното си ухо след операция за премахване на холестеатом (анормален кожен израстък зад тъпанчето) и оттогава тинитусът става още по-изразен. Когато проблемът с ухото се появява отново след години, шумът става още по-силен.

Причинители

Джийн е установила, че умората или стресът влошават състоянието, както шоколадът и виното, особено когато са съчетани с късно лягане.

„Пълноценният нощен сън помага, но обикновено не мога да спя повече от 6 часа, защото шумът ме буди“, споделя тя.

Мисловна тренировка

Джийн има няколко стратегии, които й помагат да съжителства с тинитуса.

„Трябва да се научиш да запазваш спокойствие и да се отпускаш правилно – казва тя. Понякога това означава усамотяване на пълна тишина, съчетано с дълбоко дишане. Помага и концентрацията върху нещо друго: – Държа радиото вкъщи включено. Можеш да тренираш мозъка си да слуша нещо друго освен шума в ушите.“

Само напред

Джийн е отделила няколко години в изучаване на жестомимичния език, за всеки случай, ако загуби слуха и в другото си ухо. Тя полага много усилия, за да се грижи за здравото си ухо и използва тапи за уши, когато отива някъде, където има вероятност да бъде шумно. Тя е консултант доброволец в група за подкрепа на страдащите от тинитус. Нейната мантра е проста: „Бъдете здрави, активни и ангажирани, но преди всичко се опитвайте да водите колкото се може по-нормален начин на живот.“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *