Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са причините за подути пръсти без високо кръвно налягане?

Подуването на пръстите обикновено е причинено от натрупване на течност в ръцете ви. 

В зависимост от основната причина, отокът може да бъде остър и да се появява изведнъж или да се случва редовно. Освен от високо кръвно налягане има различни причини за подути пръсти, включително нараняване, инфекция и хронични заболявания. Подуването на пръстите на ръцете може да се придружава от други признаци и симптоми.

Травма

Може би най-лесно да се идентифицират причините за подутите пръсти е увреждането на засегнатата област. Ако сте претърпели директна травма, като например падане на тежък предмет върху ръката ви или притискане на пръстите ви във врата, подуването се появява като отговор. В тези случаи пръстите ви могат да бъдат изкълчени или счупени, така че е важно да бъдете прегледани от лекар, който да ви назначи необходимото лечение. Като начало сложете лед на удареното място.

Инфекция

Инфекцията обикновено се случва, когато микроби проникват в кожата на засегнатата област. Травмата може да бъде едва забележима, като малък разрез от хартия или дупка от игла. Състояние, известно като паронихия се случва, когато микроби заразяват кожичката около нокътя. Причинява се зачервяване, болка и подуване около и под нокътното легло. Повърхностните инфекции на пръстите са ограничени до кожата. Костните инфекции също могат да причинят оток на пръста. Инфекцията на костите на пръстите на ръцете може да бъде придружена от висока температура.

Хронично заболяване

Артритът е основна причина за подуване на ставите. В зависимост от типа на артрит, от който боледувате, отокът може да идва и да си отива. Хроничният артрит може трайно да увреди ставите, ако не се лекува.

При наличие на сърдечна недостатъчност и отслабено сърце, то не е в състояние да изпомпва кръвта ефективно през тялото ви, което може да доведе до подуване на ръцете, стъпалата, краката и корема. Бъбречната и чернодробна недостатъчност също водят до задържане на течности и подуване на ръцете, краката, лицето и корема. Заболяванията на съединителната тъкан като лупус и склеродерма предизвикват различни симптоми, които могат да включват подуване на пръст.

Съвети

Подуване на пръстите може да бъде симптом на много други физически процеси, включително предменструален синдром и бременност, които карат тялото ви да задържа вода. Ако подуването на пръстите продължава повече време или е придружено от болка, изтръпване, слабост, намалена подвижност или треска, вие трябва да се прегледате при лекар специалист.

 

Знаете ли как да масажирате себе си?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *