Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аз овладях мастопатия с билки!

За всичко са виновни хормоните или по-скоро ненормално високите или ниски нива на половите хормони, което води до мастопатия

 

маргарита

Прави ми впечатление, че на вашия сайт публикувате рецепти от народната медицина, с които хората са си помогнали при някои заболявания. Аз имам голям афинитет към билковото лечение, защото досега не ме е предало, докато традиционната медицина на няколко пъти обърка сериозно живота ми.

Аз се казвам Маргарита и съм на 36 години. Нямам деца, все още, макар че съм омъжена от 7 години. В момента със съпруга ми сме приемни родители на едно сладко момиченце. Надяваме се някой ден да си имаме и наше дете.

Моят проблем, за който искам да ви пиша, е мастопатията. В началото лекарите имаха съмнения за киста, но в крайна сметка излезе, че е мастопатия.

След като разбрах, че съм имам мастопатия, аз реших да се запозная с проблема. Причините за заболяването са много. Може да е от повишени или понижени нива на половите хормони и хормоните на щитовидната жлеза, може да е и ако имате диабет или заболяване на черния дроб, хроничен запек, стрес, заболяване на щитовидната жлеза, на жлъчния мехур, дисфункция и възпаление на яйчниците. При мен е последното, предизвикано както от някои външни фактори, така и от стрес.

Симптомите на мастопатията са появата на уплътнения в гърдите, рецидивираща или постоянна болка в гърдите.

Рискови фактори при мастопатия са депресия, невроза, хроничен стрес, наследственост, хормонални и метаболитни нарушения в организма, липса на йод в организма, аборт, нарушения в менструалния цикъл, излагане на йонизиращо лъчение, пушене, лоша среда, ранно начало на менструацията, липса на бременност или късна първа бременност, сексуална неудовлетвореност, гинекологични заболявания, компресия на гърдата и нередовен полов живот.

Както сами виждате, не са малко факторите, които могат да предизвикат това заболяване. Въпреки, че лекарите се опитаха да овладеят положението, аз се доверих на народната медицина и сега ще споделя рецептите, които правех в периода на лечение.

Ако може да намерите каланхое, изстискайте сока от листата или най-добре пюрирайте самите листа, добавете толкова мед, колкото е и каланхоето и взимайте от тази смес по една супена лъжица на празен стомах. След като изядете лъжицата, прокарайте сместта с една-две глътки топла, преварена вода.

Две части коренища от пирей, още толкова женско биле, бяла ружа корен, лайка цвят една част и една част плодове от копър. Нарежете, разбъркайте сместа и 1 вземете чаена лъжичка от цялата тази билкова колекция, налейте 250 мл вряща вода и варете в продължение на 10 минути. Пие се по една-две глътки три пъти на ден.

Вземете 20 грама натрошен евкалипт, залейте със 1 000 мл преварена вода, охладете и филтрирайте. Пие се 20 минути преди хранене по 50 грама в продължение на 3 седмици. Почива се една седмица и после пак продължавате.

Вземете зелеви листа, изберете такива с големината на гърдите ви и намажете със домашна свинска мас. Посолете маста със сол, увийте гърдите и спете така през нощта. Това може да го правите толкова често, колкото се сетите.

Това са четирите рецепти, които ползвах в продължение на около 8 месеца. Днес вече нямам възелчета. Всички продукти за рецептите може да намерите в билковите аптеки или по пазарите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Аз овладях мастопатия с билки!

  1. Румяна Радева каза:

    Здравейте,на мен ми откриха мастопатия и бих искала да ми кажете има ли значение кой вид каланхое да ползвам за да си направя рецептата която сте публикували!

  2. Роси каза:

    Здравейте, момичета! Аз съм на 58 и току-що се завърнах от мамолог. Имам уплътнения – видяха се едва на ехографа. Нищо опасно – само да спазвам препоръката да ходя на 6-7 месеца на проследяване. Дъщерите са ми големи, вече имам и внук от едната, но и двете ми раждания бяха последвани от мастопатия. Малки гърди – много кърма, а бебешките устенца – още непривикнали. Въпреки че навремето ми доставиха помпа, много болезнено се изцеждах. Кърмачето, разбира се, е най-добрата помпа. Но покрай мъките със второто научих нещо, което помогна на много жени. И вече става дума не просто за следродилна мастопатия, а въобще – и за раждали, и за нераждали. Мои приятелки, които ходеха перманентно през година на пункция и една – с бучка /между лешник и орехче/, опитаха и отдавна нямат проблеми. Смятам да го повторя за 8 вечери и после пак да отида на мамолог.
    Рендосвате парче тиква /от големите бели отвън тикви/ на малките капки на рендето всяка вечер и си правите импровизиран сутиен от две големи тензухени парчета или пелени. Добре покривате целите гърди, завързвате краищата на гърба и врата и така спите през нощта 7-8 часа /цяла нощ/. Постелете си нещо старо, облечете по-стара нощница или пижама. Правите го 8 вечери. Гърдите омекват и се спасяват от всякакви твърдини. Изчезва напрежението и секретирането /ако има такова/. Тиквата ухае на пролет, остава единствено студеното усещане, докато се превържете добре и посвикнете, после се стопляте под завивките. Спите спокойно след това. На другата вечер – пак. Успех и много радости!

    • Вили каза:

      Роси, иска ми се да се включиш и кажеш имаше ли успех от компреса с тиква или друг ако го е правил?

  3. Мария Тодорова каза:

    Как са се развивали при вас нещата? Ще ви бъда благодарна ако ми отговорите.

  4. Мария Тодорова каза:

    Здравейте Госпожо,

    Радвам се, че сте се справили с мастопатията. Аз също съм много притеснена относно това заболяване. Аз съм с плътност на гърдите над 75%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *