ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бактерии причиняват преждевременното раждане

Преждевременното раждане в много случаи може да бъде предизвикано от особен вид бактерии, които съкращават нормалното времетраене на бременността.

babyНормалната бременност продължава средно 280 дни или 40 седмици. Ражданията под 37 се считат за преждевременни, припомнят от medlinks.ru. Недоносените бебета са по-мънички и неподготвени за контакт с околната среда. Те трябва да се доотглеждат в специални кувьози, да бъдат хранени по особен начин и изобщо на тях да се гледа като на нещо много специално.

Причина за едно преждевременно раждане може да бъде аомалия в развитието на плода; или заболявания на майката, вредни нейни навици като пушенето и пийването. Има значение също дали една жена е имала аборти преди наблюдаваната бременност. Една трета от преждевременните раждания се случват заради спукване на околоплодния мехур и изтичане на водите.

Учени от Института Дюк в САЩ уверяват, че във всички подобни случаи виновни са бактериите. Колкото по-висока е концентрацията им, толкова по-изтънени са стените на мехура. Съответно и рискът да се спука е по-голям. В изследването били включени 48 жени, част от които родили на термина си, а друга част – преждевременно. При всички с преждевременно раждане били открити въпросните бактерии.

Изясняването на тази особеност на практика означава, че чрез антибиотици бактериите – вредители ще могат да бъдат ликвидирани и няма да има условия за преждевременно раждане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *