Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да лекуваме разширени вени без операция (1)

Разширените вени могат да бъдат лекувани по различни начини, сред които медиците обикновено избират оперативното отстраняване на “възлите” или изгарянето им с лазер.

veniНародната медицина има други варианти: рецептите, които следват, са част от тях. Всички билкови отвари, настойки и мазилки са проверени в практиката, декларират от web-zdrav.ru.

* Лечение с кестени. Трябва да се отбележи, че лечебни свойства има цялото кестеново дърво – цветът, кората, листата, корените и плодовете. Препаратите от кестен се използват за заздравяване на венозните стени. В хода на лечението с кестени не се препоръчват алкохол, цигари и пикантни храни.

Ето как се прави настойка от кестени: вземат се 5 кестена или пет клонки цвят от кестен и се наситняват. Пет супени лъжици от суровината се заливат с литър водка и се оставят в тъмно място за 7 дни. Настойката се прецежда и от нея се пият по 30-35 капки с лъжица вода. Това се прави три пъти на ден 30 минути преди хранене.

Със същата настойка може да се намаже и масажира проблемното място. Това се прави обикновено вечер преди лягане. Преди това се поглезете с контрастни душове.

* Мазилка от кестени. Приготвя се по два начина: наситнените кестени се заливат с някакво растително масло, като се спазва пропорцията 1:10. Една лъжица от билката се залива с 10 лъжици мазнина и всичко се оставя на тъмно за 12 дни. След това се прецежда и се вари на водна баня 30 минути. От получената мазилка се взема при необходимост.

Втори начин: 4-5 кестена се изчистват от кафявата кожа, смилат се в мелничка за месо и се заливат с половин литър олио или зехтин. Сместа се оставя да почива 14 дни, като периодично съдът се разклаща. След това сместа се загрява три часа на водна баня. След като изстине се прецежда и се държи в тъмна стъкленица на хладно.

Следва

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *