Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Миризмите, които причиняват мигрена

Ако често страдате от главоболие, наблюдавайте дали пристъпите не са свързани с някакви миризми. Над 50% от жертвите на мигрена – оказва се – са чувствителни към определени аромати.

migrenaУчени от университета в Ливърпул констатираха, че именно миризмата на някои хранителни продукти отключва пристъпите на мигрена. Сред тях са лукът и пържените мазни продукти, отбелязват от medikforum.ru.

При тежко главоболие често се наблюдава повишена чувствителност към светлината и световъртеж. Това е така заради промените в химията на мозъка. В почти 75% от случаите точният характер на промяната остава неразгадан. Смята се, че причина за подобни промени и респективно – за мигренозните пристъпи, са стресът, хормоналните колебания, промените на времето, нарушенията на съня, диетите и мигащите светлини. Повече от 50% от жертвите на мигрената са и чувствителни към определени миризми. Такова състояние се нарича осмофобия – патологичен страх от миризми, което води и до главоболието.

Особено често от осмофобия страдат жените. При 70% от тези пациентки са фиксирани признания, че пристъпите на мигрена започват няколко минути след възприемането на определена миризма или аромат. Често това са миризмите на лук или чесън.

Миризмите въздействат на троичния нерв и могат да причинят дори възпалителен процес. Това е придружено със съкращаване и свиване на кръвоносните съдове. Сред опасните миризми са някои аромати на парфюми, аерозоли за освежаване на въздуха, пържена храна, цигарен дим и почистващи препарати.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *