Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аюрведа философията има специално отношение към децата!

В Аюрведа грижата за децата се разглежда като индикатор за здравето на културата като цяло. Особено внимание се обръща на тяхното хранене.

Педиатрията е една от осемте основни посоки на Аюрведа. Предразположението към болестите се проявява при децата, поради това че родителите не разбират основни неща за особеностите на тяхното дете и неговата самоличност. В Индия бебето Кришна е обект на религиозно поклонение. Родителите трябва да се отнасят към детето си като към въплъщение на Кришна или на бога, в който вярват.

От гледна точка на Аюрведа за лечението на болестите първо трябва да се определят естествените закони, които доминират в тялото на човека – така наречената конституция. Тя е в зависимост от неговата доминираща доша – вата, пита или кафа, които определят качествата и основната енергия на даден човек. За да отглеждате правилно детето си е необходимо да определите неговата конституция и подходящите за нея диета и начин на живот. Едни и същи начини на хранене и образование не могат да бъдат еднакво добри за всички деца.

В организма на всеки един от нас има и трите доши. Нашето тяло и неговата екскреция е съставено предимно от кафа – водата в нашето тяло. Пита дава топлината на тялото и способността му да преработва различни вещества – това е нашият огън. Вата управлява енергията и движението – това е нашият въздух.

Без правилно разбиране на детето и неговата природа, която може да се различава от тази на неговите родители, вие ще ограничите свободното му развитие.

Детство

Човешкият живот може да бъде разделен на няколко отделни фази или периоди, всеки от които е различен по своя характер и нужди. Детската възраст е период на формиране на човека и се приема за най-важната част от повечето народи и култури. В детството доминира кафа, тъй като водата е съществен елемент от живота и отговаря за растежа и развитието. Децата непрекъснато образуват нови тъкани и имат склонност към образуване на слуз, което нарушава храносмилането и понякога води до натрупване на храчки. В този аспект те са податливи на респираторни заболявания.

За да определите каква е вашата конституция, вие можете да се запознаете с таблицата, която служи като основа. Можете да се консултирате с лекар, практикуващ аюрведа, но дори и техните становища биха могли да се различават, защото става въпрос за оценка на въздействието на различни фактори.

 

Продължение…

 

 

Аюрведа философията препоръчва да пиете сутрин топла вода с лимон!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *