ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Учени: Подмладяването е възможно!

Австралийски и американски учени съобщиха за препарат, който спира стареенето на мускулните клетки и дори ги подмладява.

stariНаучният екип е разработил препарат, който буквално връща обратно развитието и стареенето на мускулните клетки при мишки. Един от ръководителите на проекта – професорът по генетика Дейвид Синклер признава, че самият той е бил шокиран от резултатите, описват от topnews.ru.

Синклер съобщава за двегодишни лабораторни мишки, които получавали препарата NMN и само след седмица видът и контролните им показатели съответствали на гризачи, по-млади с повече от година. Ученият, който се занимава от 20 години с проблемите на стареенето, отбелязва, че приема за успешна такава разработка, която е в състояние да забави или спре стареенето на клетките. За подмладяване дори не си мечтаел!

Шокираните изследователи повторили многократно експеримента, за да се убедят, че не става дума за случайност или грешка. В рамките на следващата година предстои препаратът да бъде изпитан и върху хора. Идеята на откривателите е да разработят лечение на болестите, свързани със стареенето – хипертония, рак и диабет от втори тип. Откритието може да помогне на хората по-дълго време да остават здрави с годините.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *