Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Неутрализирайте вредата от цигарите с тези храни!

Тютюневият дим убива повече от 400 000 души годишно. Ако успеете да се преборите с този отвратителен навик, вие ще избегнете в значителна степен разболяване от рак на белия дроб и инсулт.

При невъзможност да се преборите с пушенето, трябва поне да вземете някои предпазни мерки, които да неутрализират вредното му въздействие върху здравето ви. Задължително трябва да се храните с това:

Храни, богати на витамин С

Витамин С е мощен антиоксидант, който драстично намалява в организма на пушачите. Поради това те имат намален имунитет и лесно се разболяват. Вие трябва да пиете допълнително витамин С на ампули или на хапчета – по ваш избор. Мъжете, пушачи трябва да пият общо за деня поне 125 мг, а жените 110 мг. Храните, богати на витами С са: цитрусови плодове, червени чушки, манго, броколи и зеле. Освен това се продават плодови сокове с добавен витамин С. Толкова лесно е достъпен, че е направо грехота, ако не го консумирате редовно.

Храни, богати на омега-3 мастни киселини

Ракът на белия дроб е водеща причина за смъртта и инвалидността при пушачите. Храните, съдържащи омега-3 мастни киселини могат да предотвратят образуването на ракови клетки в белите дробове, според проучване, проведено от Агенцията за изследвания в здравеопазването на САЩ. Това са: мазните риби – сьомга, риба тон, скумрия, студено пресован зехтин, ядки и семена.

Билков чай

Различните видове билков чай са здравословни напитки, богати на специален вид антиоксиданти, известни като полифеноли. Пушачите, които не консумират билков чай имат повече от десетократно увеличение на рака на белия дроб, в сравнение с тези, които пият най-малко една чаша чай на ден.

Плодове

Тъмно оцветените плодове като боровинки, малини, къпини, а и портокалите са богати на антиоксиданти. Консумирането на богати на антиоксиданти плодове помага за намаляване на риск от сърдечносъдови заболявания. Тези плодове намаляват количеството на окислителния стрес в организма на пушачите. Оксидативният стрес насърчава образуването на ракови клетки и болест на сърцето.

Изненади за жените пушачки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *