ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на алергии с природни средства

Алергиите  все повече се увеличават и започват още от най-ранна детска възраст. Въпреки че и лекарствата против тях са най-разнообразни, винаги е за предпочитане да не прибягвате до анестетици и антихистамини.

Класическата (конвенционална) медикаментозна терапия на алергиите цели преди всичко подтискане на алергичната реакция. В моменета, в който лечението със съответните медикаменти бъде прекратено – много бързо се достига до възвръщане на симптоматиката. Това прави пациентите, понякога доживотно, абонати на фармацевтичната индустрия, които подтискат успешно свръхреакциите на своя организъм, но на цената на множество неприятни и увреждащи организма странични ефекти.

1. Рецепта с моркови, червено цвекло и сок от краставицаза да намалите алергичната реакция и да успокоите сърбежа, смесете 250 мл. сок от моркови, 100 мл. сок от цвекло и толкова сок от краставица. Пийте веднъж на ден. Този сок можете да пиете и когато нямате алергична реакция профилактично.

2. Пийте сутрин на гладен стомах чаша топла вода с 1 с.л. мед и сока от един лимон. Това ще даде сили на организма ви да се справи с алергиите. Рецептата е за деца над 1 година, заради меда, но може да се замени с боров елексир.

3. Използвайте като подправка куркума – тя съдържа куркумин, който е деконгестант и ще намали алергията.

4. Ако имате алергична (сенна) хрема, правете инхалация с много топла вода, в която сте сложили няколко капки евкалиптово масло. Това масло не се прилага директно върху кожата, защото е токсично!

5. Пробиотиците са известни като добри бактерии, които играят важна роля в балансирането на имунната ви система чрез по-добро храносмилане. Яжте всеки ден биологично кисело мляко. Вече се продава в повечето уважаващи себе си хранителни вериги.

6. Пийте редовно рибено масло или яжте три пъти в седмицата риба, която е богата на омега-3 мастни киселини.

 

 

Алергична съм!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *