ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Една ябълка на ден пази от инфаркт!

Редовното ядене на ябълки може да бъде мощно профилактично средство срещу инфаркт: също толкова, колкото таблетка от групата на статините.

appleСтаринната пословица от викториански времена – че една ябълка на ден държи доктора далеч от теб, се оказва точна. И това се доказва от съвременната наука с помощта на математически модел, описва medikforum.ru.

Учени от Оксфорд смятат, че хората над 50-годишна възраст задължително трябва да имат в менюто си по една ябълка всеки ден. Само във Великобритания по този лесен начин могат да се предотвратят за година инфарктите на 8500 британци на възраст над 50-те. Статистически този резултат съвпада с данните за предпазване от инфаркт с помощта на медикаменти, и по-точно на статини.

В момента статини гълтат пет милиона и 200 хиляди англичани. И дори се обсъжда вариант статини да се изписват на всеки човек, който е навършил 50 години. Това означава още 17 600 000 души само на Острова да минат на хапчета. Статините обаче дават странични ефекти; разширеното им приложение е довело до нови 1 000 случая на мускулна болест, и 10 000 новооткрити случая на диабет за година. Страшно е, нали?!

Ако всички британци над 50-те минат на статини, инфарктите и случаите на смърт от сърдечно-съдови болести ще намалеят до 9 400 за година. Ако вместо статини всички тези хора хапват по една ябълка – редукцията ще е с 8 500. При това – без посочените негативни ефекти за здравето. Вариантът си струва, нали?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *