Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как може да се спаси една отрязана ръка!

Млад китайски работник преживя кошмара да остане без ръка. По време на работа човекът се заплеснал и това било достатъчно фабричната машина да му отреже ръката в областта на китката.

rukaЧовекът живеел в малко градче, където няма специализирани клиники. Местните лекари му направили обезболяващи инжекции, сложили ръката в торба с лед и изпратили зашеметения мъж в областния град Чанша.

Там лекарите предприели необичаен ход. Те обработили осакатената ръка, за да не се развие някаква инфекция. Отрязаната част пък “монтирали” в единия от глезените на жертвата. Разсъждавали така: от инцидента е минало много време, описват от kp.ru. Наранените части на ръката били допълнително травмирани и имало размазани участъци. Нобходимо било лечение, преди обратното пришиване на отрязаната ръка. Но през това време отрязаната част трябвало да запази в добър вид всички тъкани, кръвоносни съдове и нерви. Така бил избран вариантът за временно вграждане на ръката … в крака на пациента.

Лечението продължило около месец и през това време ръката на наранения мъж започнала да заздравява. Отрязаният фрагмент видимо бил в добро състояние. Дошло и обратното пришиване. Сега лекарите признават, че са имали всички мотиви да почистят раната на осакатения човек и да го лекуват, след което да го изпратят вкъщи с една ръка. Но сърце не им дало да сторят това: млад човек, а кой ще го вземе на работа с една ръка! От ръцете зависят бъдещите му години!

Сега необичайният пациент е както по-рано с две ръце. Пришитата е възстановила кръвоснабдяването си, чувствителна е, човекът може да си мърда пръстите. Рехабилитацията ще продължи още много дни, но важното е, че ръката все пак е на мястото си!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *