ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Да умреш от смях: това наистина е възможно!

Прието е да се мисли, че смехът подобрява състоянието на болния човек. Учени от университета в Бирмингам и екип от Оксфорд са изследвали богата информация за въздействието на смеха по медицински архиви, считано от 1946 година до днес.

kikotВ рамките на изследването била ангажирана и група клоуни, които посещавали болници за подобряване настроението на пациентите, описват от meddaily.ru.

Без съмнение – смехът оказва определен ефект върху функционирането на човешкото тяло. Така например било установено, че чрез смях могат да се изгорят до 2000 калории. 36% от жените, пребиваващи в болница за инвитро процедури, забременели след посещението на споменатите клоуни – за сравнение, в контролната група това се случило само с 20% от пациентките. Установено било също, че смехът понижава стойностите на кръвната захар при диабетици, и намалява твърдостта на артериалните стени.

Смехът обаче може и сериозно да навреди, отбелязват изследователите. Посочва се случай с пациентка, която страдала от аномално висок ритъм на сърцето. От смях жената изгубила съзнание, а по-късно починала.

“Да умреш от смях” – това съвсем не е само метафора. Силният смях може да причини инфаркт, разрив на хранопровода и епилептичен пристъп. Смехът е опасен с рязкото вдишване на въздух – така се провокират и астматични пристъпи. Силният смях е в състояние дори да ускори проявата на херния.

Макар да са редки, тези случаи не бива да се пренебрегват. Да не говорим и за онези моменти, когато кикотът лишава някой развеселен човек от способността да сдържи “обратните води”!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *