ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво може да излекувате със сока на каланхое ?Добре е да знаете!

В почти всяка къща има каланхое, а ако нямате това полезно и красиво цвете, лесно може да си го набавите от цветарските магазини

 

каланхое

Подобно на алоето и каланхоето има лечебни свойства, за които дори и не подозирате. Това са само няколко рецепти за упорити болести, които се повлияват изключително добре от цветето с месести тъмнозелени листа.

Как да си направите сок?

1 . Изрежете няколко листни издънки, изплакнете ги и ги поставете за 2-3 дни в хладилник. След това ги намачкайте, изтикайте сока, филтрирайте и съхранявайте при температури над 10 градуса.

2 . Разтвор при възпалителни заболявания на окото (блефарит, конюнктивит )

Сокът от каланхое, който сте изстискали ,се разрежда 1:1 с преварена вода. Навлажнете памучен тампон и нанесете на клепачите в продължение на 10-15 минути до пет пъти на ден. Също така с този разтвор можете да лекувате пародонтит и стоматит. За целта устата се жабурка един ден в седмицата с така получения сок и се изплаква добре.

3 . Мехлем за лечение на кожни заболявания (екзема, дерматит)

В добре почистен и подсушен съд, който след това се дезинфекцира с чист спирт, се смесват 30 мл. сок от каланхое с 50 грама безводен ланолин и след това бавно се добавят 50 г вазелин . Да се съхранява в хладилник. Засегнатото място се маже докато е необходимо.

4 . Тинктура за разширени вени

Пресни счукани листа от каланхое + 2 супени лъжици захар и 0,5 литра водка се настояват за 10 дни (да се разклаща стъкления съд, в който ще ги сложите, поне веднъж дневно). Всеки ден се мажат краката до коляното.

5 . Капки за тежък остър синузит

Сок от каланхое, сок от алое (по две супени лъжици) и сок от лук (една супена лъжица) се смесват и разбъркват добре. Слагат се по 4-5 капки първо в лявата ноздра, завъртете главата наляво по едно и също време и лежите половин час, след това повторете от дясната страна. След процедурата сложете върху лицето суха гореща кърпа и легнете да спите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *