Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народно лечение на ангина с мед

Медът е особено полезен, когато трябва да се спасяваме от ангина. Мед и ангина – съвместими понятия!

medМедът е чудесен антисептик. Освен това той стимулира потоотделянето, в него има много полезни витамини и микроелементи. В народната медицина медът върши отлична работа при всякакви простудни заболявания. Ето няколко рецепти на web-zdrav.ru, които ще ви помогнат по-бързо да се спасите от поредната ангина!

* Гаргара с мед. Този лечебен метод ви спестява гълтането на лекарства. Добър е при ангина, тонзилит, заболявания на венците и езика. За целта трябва да си приготвите 30-процентен меден разтвор. Ето как: в чаша топла преварена вода се разбъркват 3-4 супени лъжици мед. Гаргарата се прави 3-4 пъти на ден след хранене. Ако не ви се занимава с това – просто вземайте след хранене една супена лъжица захаросан мед и го смучете бавно. Поне час след това не яжте и не пийте нищо.

* Мед с лют пипер. Супена лъжица течен мед се смесва с чаена лъжичка лют червен пипер. От сместа се взема с показалеца и се намазва гърлото колкото може по-дълбоко. Процедурата е крайно неприятна! Ако издържите да я понесете по 5-6 пъти на ден, след два дни от ангината няма да има следа.
Има и по-мек вариант. Вземете едно малко люто чушле, поставете го в половин чаша мед и загрейте чашата на водна баня, но не повече от 60 градуса, в продължение на 10 минути. След това извадете лютата чушка, а от подлютения мед яжте по една чаена лъжичка след хранене 2-3 дни.

* Мед с ябълков оцет. На чаша топла преварена вода добавете чаена лъжичка мед и толкова 6-процентен ябълков оцет. Изпийте го след хранене на малки глътки. Процедурата се повтаря след всяко основно хранене.

* Медена емулсия с алое. Вземете супена лъжица мед, същото количество сок от алое, същото количество 10-процентен спиртен екстракт от прополис. Всичко се смесва и добре разбърква в стъклен съд. От тази емулсия вземаме по малко на върха на показалеца и намазваме гърлото колкото може по-дълбоко. Процедурата се повтаря след всяко хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *