Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Главоболие се лекува с много постоянство

Редовните пристъпи на главоболие понижават жизнения тонус и пречат на нормалния живот на човека

 

главоболие, лечение на главобол

Установено е, че обикновените аналгетици обикновено не снемат пристъпите на болката, по-често се налага прилагането на специални лекарства: антибиотици, нестероидни противовъзпалителни, хипотензивни препарати.

Но първо трябва да се постави правилната диагноза, а това може да направи само специалист. Не бива да се лекувате самостоятелно, защото, ако се изясни, че имате мигрена, аналгетиците и нестероидните противовъзпалителни само временно ще купират болката. Истински ще помогнат лекарствени средства от групата на триптаните – противо-мигренозни препарати, които се назначават от лекуващия лекар. Освен това той може да предпише и съпътстващо лечение – психотерапия, рефлексотерапия, иглотерапия, аутотренинг, масаж, физиотерапия и др.

Много важно значение има диетата, редовното хранене, както изключването от менюто на продукти, провокиращи пристъпи на главоболие: шоколад, какао, ядки, цитрусови плодове, домати, целина, бобови, червени сухи вина, шампанско, бира. По принцип здравословният начин на живот е невероятно важен за борбата с главоболието. Редовното спортуване, липсата на вредни навици и наличието на някакво увлечение допълнително създават положителна емоционална настройка, като по този начин предотвратяват възникването на нови болезнени атаки. Всичко това дава на пациента увереност в утрешния ден и способност да се справи с проблема си. И тогава отново се връща радостта от живота и човек просто забравя за изнуряващото и мъчително главоболие, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *