ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

И хемороидите могат да предизвикат главоболие

Причините за главоболието могат да имат различен характер

 

хемороиди

Диагностиката на клъстерните болки е лесна: появяват се резки пронизващи болки в областта на окото. Пристъпът продължава 30 – 45 минути, болката, достигаща пика към края на епизода, обикновено се свързва с нарушения в мозъчното кръвообращение, които могат да са предизвикани от най-различни причини, в това число и от повишено артериално налягане. Клъстерните главоболия се срещат рядко и в повечето случаи се наблюдават при мъже.

Много често главоболието възниква при възпалителни заболявания и се разпространява от източника на възпалението. Например, ако усещате натиск в черепната кухина, имате чувството, че главата ви се раздува, а самата болка е „тъпа“, може да става дума за хемороиди, още повече, ако към процеса се присъедини и хрема.

Случва се болката да тръгва от ухото, да е също „раздуваща“, но при това и пулсираща. Главното е, че такава болка се усилва при заемането на хоризонтално положение. При това може да се наблюдава световъртеж и да се влоши слухът. Такива симптоми говорят за възпаление на средното ухо.

Болката може да идва и от челюстта – тогава трябва да се замислите за възпаление на надкостницата и да отидете на стоматолог. Във всеки случай възпалителният процес трябва да се лекува с антибиотици, затова лекарската намеса е съвършено необходима, защото е крайно сложно самостоятелно да подберете „правилния“ препарат

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *