Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От какво боли глава и как да се справим с болката?

Звучи почти фантастично, че 80% от населението на Земята страда в различна степен от главоболие

 

главоболие болки

Причините, както и видовете главоболие, са най-разнообразни. По характер и локализация на болката може да се определи нейният вид и да се вземат мерки за отстраняването й. Но трябва да помним, че ако пристъпите са повтарящи се, редовни, а болката е интензивна до непоносима, трябва незабавно да се отиде на лекар.

Причината е, че еднократната атака може да бъде провокирана от външни фактори: задух в помещението, глад, емоционални или физически претоварвания, преохлаждане, случайно отравяне с различни токсични изпарения (лакове, бои, въглеводород) или дори от предозировка на някой лекарствени препарати. Но понякога болката може да сигнализира за наличието на сериозно вътрешно заболяване и тогава консултацията със специалист е жизнено необходима.

Основни видове главоболие

За да си изясним основните симптоми на главоболието, ще разгледаме най-разпространените му видове и ще започнем с главоболието от напрежение

„Болестта на отговорните хора“ -така често наричат тази болка, тъй като от нея страдат хора, подложени на стрес, продължително намиращи се в емоционално напрежение по време на работа, прекарващи дълго време зад бюрото в неудобна поза. Болката от напрежение може да възникне във всяка зона на главата. Постепенно нараствайки, тя обхваща цялата глава като железен обръч и притиска слепоочията. Тя не е особено интензивна и често се насочва към раменете или врата. Обикновено е достатъчна кратка почивка, смяна на положението и отпускане, за да утихне. При усилване и зачестяване на пристъпите трябва да се обърнете към лекар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *