ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Всеки ден откриват по три българчета с високо кръвно!

Преходът роди бедност, беработица и болести; най-засегнати от такава ситуация са децата. Това твърди пред “Доктор” д-р Маргарита Цонзарова, началничка на Клиниката по детски болести и детска кардиология в националната кардиологична болница.

childД-р Цонзарова е и председателка на асоциацията “Детско сърце” – организация, подкрепяща малки пациенти в неравностойно положение.

Д-р Цонзарова е сериозно обезпокоена от факта, че все по-често се диагностицират деца с хипертония. Две-три деца с хипертония всеки ден – това е твърде много, коментира тя. Налага се тийнейджъри на по 14-15 години да минат на хапчета, каквито обикновено се полагат на бабите им!

Проблемът с детското сърдечно здраве е изключително тежък: тези деца още не са порасли, а вече започват увреждания на кръвоносните съдове и сърцата им! Поне в половината от случаите причина за тези отклонения е наднорменото тегло. Българските семейства така и не са узрели за мисленето, че здраво дете не е охраненото; че не бива да се оставят малките да седят или лежат с часове пред телевизора и компютъра. Да имат редовно в менюто си белите отрови, мазното и баниците.
Нездравословното хранене и ниската физическа активност са в основата на този проблем, но наистина малко хора си дават реално сметка за него. Ако не настъпи промяна в съзнанието, все по-често ще бъдат откривани десетгодишни хипертоници, алармира д-р Цонзарова.

Расте една болна нация, признават родните медици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *