Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 метода за по-чист въздух в къщи

Вече е доказано, че въздухът в домовете ни често е по-мръсен от този на улицата! Какво може да направим, за да го прочистим?

чист въздух, въздухът вкъщи

Прочиствайте редовно шкафовете

Повечето домакински продукти отделят вредни вещества във въздуха, ако не са добре затворени. Проверете всички капачки и не се презапасявайте с прекалено много почистващи препарати. Не изливайте в мивката продуктите с изминал срок, а ги изхвърлете на боклука.

Хитрина: Използвайте универсални препарати, които са мултифункционал­ни, така ще ограничите количествата продукти, складирани вкъщи.

Следете за влажността

Според препоръките на специ­алистите влажността на възду­ха вкъщи трябва да е между 40 и 60%, а температурата -18-22 градуса. В прекалено затопле­ните помещения кожата и ли­гавиците бързо се изсушават и стават по-беззащитни към вируси и бактерии. При по-ви- сока влажност пък се създават благоприятни условия за раз­витието на плесени, които при­чиняват алергични реакции. Снижаването на влажността само с 5% води до четири пъти по-малко акари в дома.

Хитрина: Купете си уред, който отчита едновре­менно температурата и влажността на въздуха

Проверявайте вентилацията

Вентилационните устройства в дома са от изключително значение – те имат по-слаб ефект от проветряването, но действат продължително време. Затова е необходимо да се проверява редовно със­тоянието

Хитрина: Сложете харти­ена кърпичка пред уреда – ако тя се задържи, значи той работи нормално.

часа 6 денонощието прекар­ваме в затворен помещения, от които 16 часа –

Не пушете

Жилището, в което се пуши, дори и прозорецът да е от­ворен, е замърсено жилище. Цигарите са най-големият замърсител на въздуха. В техния дим се съдържат повече от 4000 изключи­телно токсични вещества. Най-тежките от тях се от­лагат в подовите настилки, завесите, тапетите и после отново се движат из въздуха в продължение на месеци. Най-много това вреди на де­цата и бременните жени.

Хитрина: Осведомете се за новите методи за отказване от цигарите И« сред тях сигурно има такъв, който е подходящ за вас.

Проветрявайте и през зимата

Проветряването най-ефикасният и най- евтин начин да прочистим въздуха в дома и да намалим влажността му (в жилището на средно голямо семейство се отделят 10 до 20 литра водна пара само от дишането, миенето и готвенето).

Хитрина: Проветрявайте всяко поме­щение в продължение на 10 минути два пъти дневно. Избирайте тези моменти от деня, в които автомобилното движе­ние е най-слабо. Намалявайте отопление­то по време на проветряването.

2 натурални продукта

Сода бикарбонат – разтворете половин чаша сода с малко вода и с получената пас­та почистете замърсената фурна.

Бял оцет – смесете 1/4 оцет с 3/4 топла вода и измийте прозорците, след това ги накарайте да блестят, като търкате с намачкан вестник.

 

 

Убийте бактериите в дома си с натурални средства!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *