Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изкуствено сърце гарантира пет години живот

Учени успяха да създадат изкуствено сърце, което може да продължи живота на един болен човек с пет години.

cordИзкуственото сърце е резултат от интеграцията на космически технологии в медицината с биологията, обясняват от meddaily.ru. За създаването на сърцето са били необходими 15 години. То вече е тествано върху пациенти във Франция.
Разработката е била ръководена от професор Алън Карпентие. Екипът му се обърнал към космическите технологии, тъй като те са надеждни и точни. И така сърцето обединява в себе си органични материали, биологични тъкани и умалени копия на детайли, които се използват в строителството на спътници.

Условията, създадени в организма на човека с болно сърце, са сложни като в космоса, смятат създателите на новия “мотор”. На този човек е нужна трансплантация на сърце, това е очевидно. Новото сърце е програмирано да прави по 35 милиона отваряния и затваряния на сърдечните клапи за година. Срокът на годност на изкуственото сърце е пет години.
Според специалистите изкуственото сърце е способно напълно да ликвидира безконечните листи на чакащите за трансплантация на този най-важен орган.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *