Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зехтинът може да контролира апетита!

За да не страдаме от преяждане и излишни килограми, трябва редовно да похапваме зехтин. И изобщо – добре е да се придържаме към диети, близки до средиземноморската.

Bottles of Olive OilУстановено е, че включването в менюто на мононенаситени мазнини помага срещу преяждането по-ефективно от протеиновата диета например. Американски и италиански специалисти по хранене са установили, че най-ефикасното диетично меню са салатите с растителни мазнини, описват от medikforum.ru. Най-добре е растителната мазнина да е именно студено пресован зехтин.
Експериментално е установено чрез поведението на лабораторни мишки, че след хранене с включен зехтин гризачите огладняват след по-дълго време. Т.е. ако в менюто има храни, съдържащи олеинова киселина, животните остават сити по-дълго време.

Именно под въздействието на олеиновата киселина от зехтина чревният тракт започва да синтезира собствени ферменти, в частност олеилетилеаноламид, под чието въздействие се появява усещането за ситост. В организма на опитните мишки, които консумирали много растителни мазнини, нивото на въпроните ферменти било повишено. Когато учените блокирали същия фермент, мишките буквално побеснявали от глад и непрекъснато се тъпчели с каквото намерят в хранилките.

Така според учените се доказва, че ефектът на масленото насищане е по-резултатен от диетите от типа на протеиновата. Важно е да се знае, че ненаситените мастни киселини не се синтезират в човешкия организъм и трябва да се приемат с храната. Така отново стигаме до средиземноморската диета, която е богата на полезните растителни мазнини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *