ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Живеем 10 години по-малко без антибиотиците!

Ако спрем употребата на антибиотици заради резистентност, средната продължителност на живота ни ще намалее с 10 години.

antibioticsВсяка година на Стария континент умират по 25 000 души заради инфекции от бактерии, които са резистентни на антибиотиците, твърди за “Доктор” професор Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Според него българите все по-малко прибягват до самолекуване, а лекарите не бързат да изписват антибиотици за протекъл нос. Това е добре: ако се ограничи ненужната употреба на антибиотици, ще намалее и опасността от проява на резистентност. Така бактериалните инфекции по-резултатно ще могат да се овладяват чрез подходящи медикаменти.

Резистентността към антибиотици е най-честата причина за вътреболничните инфекции. Голяма част от смъртните случаи при болнично лечение се дължат именно на този факт и той се превръща в заплаха за здравните системи на Европа, коментира още професор Кантарджиев. Той намира за уместно решението от 1 януари 2014-а болниците да разкрият микробиологични лаборатории, за да може във всеки конкретен случай да се прилага подходящият за групата бактерии антибиотик.

Добрият стар пеницилин все още е силно оръжие и опасни причинители на инфекции като стрептококите не са развили резистентност към него. С пеницилин най-успешно у нас се лекуват болно гърло, нефрит и скарлатина.
Професорът коментира още, че в близкото минало България е била един от водещите производители на качествени антибиотици, а сега всичко се внася. Нещо, което в никакъв случай не е умна държавна политика.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *