ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Радиофреквентен ток срещу хъркане!

хъркане, радиофреквентен токДо 2000 година най-често из­ползваният метод за кори­гиране на хъркането бе хирургичната опе­рация на небцето, при която се отнема част от него, обикновено заедно със сли­виците. Интервенцията е болезнена и рецидивите са чести, защото не се третира основната причина. Днес вече е известно, че хъркането не се дължи на прекалено дълго, а на прекалено меко небце, което вибрира в задната част на устната кухина. Понякога и основата на езика е доста едра, така че също пречи на движението на въздуха.

 

Радиофреквентният ток води до втвърдя­ване на небцето, без да се налага промяна на формата му. Интервенцията се извършва с местна упойка в кабинета „уши- нос-гърло“ или в болнични ус­ловия. Лекарят поставя сонда в дъното на устата. Тя прилича на тънка игла, чрез която започ­ва контролирано затопляне до 100 градуса по Целзий с микро­вълнов ефект. Предизвиканото леко възпаление води до уско­рено производство на колаген, втвърдяващ небцето за 4 до 6 седмици.

 

Два сеанса са доста­тъчни, а всеки от тях трае 25 секунди. Паци­ентът може незабавно да про­дължи обичайните си занима­ния и да се храни нормално. Леката болка в гърлото изчез­ва в рамките на 48 часа. Един­ственото противопоказание е приемът на антикоагуланти. Интервалът между двата се­анса е осем седмици.

 

Методът е предназ­начен за хъркащите, които нямат проблеми като сънна апнея или свръхтегло. Той е осо­бено подходящ и за жените в менопауза. Ако след интервен­цията пациентът напълнее, хъркането се възстановява, защото 5 допълнителни ки­лограма означават, че езикът натежава с 20 грама. В такива случаи се налагат още два се­анса или да се приеме друго решение – отслабващ режим, носене на нощен апарат, кой­то изнася челюстта напред и подобрява движението на въздуха из устната кухина.

Хъркането, придружено от сънна апнея, изисква друго третиране и носене на венти­лационна маска през нощта. В някои случаи хирургията е единственото решение, при което се премахват сливиците и се разширява фаринксът.

 

Правилната позиция и отпушеният нос са ключови против хъркането

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *