ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Причини за болки в корема и болки в гърба

Много са нещата, които могат да причинят болки в корема и болки в гърба в долната лява част.

За болки в корема и болки в гърба могат да са причинени от болки в коремните органи или проблеми в коремната стена.

Анатомия

Вашият корем обхваща площта върху предната част на тялото, между долната част на гръдния кош и бедрата или таза. Лявата долна част на корема е областта от пъпа до таза. Този долен квадрант на корема е съставен от различни тъкани, включително мускули, мазнини и съединителна тъкан. Вашето дебело черво, включително и вашата сигмоида и ректума, също се намират в този квадрант. Някои репродуктивни органи, включително яйчниците, ако сте жена, са разположени точно под левия долен квадрант на корема.

Причини

Многобройни са причините за болка в долната лява част на корема и гърба. Това могат да бъдат тазова възпалителна болест, тазови абсцеси, болестта на Крон, улцерозен колит, дисменорея или менструални болки, камъни в бъбреците, херпес зостер и рак на яйчниците  – всичко това може да предизвика едновременно болка ниско в корема и болки в кръста. Въпреки че обикновено се намира по-близо до средната линия на корема, коремната аортна аневризма (балон или дилатация на коремната аорта, един от най-големите кръвоносни съдове на тялото), може да предизвика същата болка .

Симптоми

Симптомите, свързани с тази болка зависят от вида на засегнатата тъкан. Те могат да бъдат- остри бодежи, пареща болка в областта на корема, болки в долната част на гърба, гадене, повръщане, болка при уриниране, необяснима загуба на тегло, обрив на изпълнени с течност мехури, които се появяват около слабините от едната страна на тялото, а също диария или запек.

Лечение

Лечението зависи от причината за болката. В някои случаи болката отшумява от само себе си след няколко часа или няколко дни. В други случаи, обаче, тя може да бъде тежка и непременно трябва да се потърси лекарска помощ и намеса. Ако причината за вашата болка или дискомфорт произхожда от корема, лекарят ще проведе серия от тестове, за да определи какво лечение е подходящо за вашето състояние.

Предупреждение

В някои случаи коремната болка е остра – т.е. тя идва внезапно, без предупреждение и е тежка, а това обикновено показва някакво интраабдоминално заболяване, което може да изисква незабавна медицинска помощ и намеса, като например хирургия . Разкъсването на коремна аортна аневризма, което причинява болка ниско в корема и долната част на гърба, намалява кръвното налягане, получавате виене на свят и шок, е животозастрашаващо и изисква спешна помощ!

 

 

Облекчете болката без лекарства

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *