ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо да пием чай от ройбос?

Чаят от ройбос е перфектен заместител на кафето

chai roibosВ буквален превод ройбос означава „червен храст“. Чаят от тази билка е червен на цвят и се предпочита от много хора в световен мащаб.

Ройбосът се слави като напитка за спортисти, тъй като в Южна Африка се пие предимно от хора, занимаващи се с някакъв спорт. Чаят е богат на минерали и се препоръчва при големи физически натоварвания. Доказано е, че няколко чаши студен ройбос преди физически занимания възстановяват загубите на енергия и помагат за предотвратяване на мускулните схващания.

Само 3 чаши чай от ройбос на ден зареждат организма с нужното количество желязо. Той е много полезен за вегетарианците, чието хранене, изключващо месото, може да доведе до дефицит на желязо и анемия.

Ройбосът съдържа и голямо количество витамин С. Освен това, за разлика от черния чай, не съдържа никакви танини, които пречат на организма да използва желязото. Този чай особено се препоръчва на бременни жени и кърмачки, както и на онези, които имат обилен месечен цикъл.

Благодарение на голямото количество витамин С, ройбосът засилва имунната система, неутрализира свободните радикали, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и т.н. Също така чаят от ройбос подобрява съня и настроението, понижава нивото на кръвната захар.

Червеният чай има естествено сладък вкус, без да съдържа захари. Тази негова сладост се дължи на два уникални флавоноида, които не се срещат в никое друго растение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *