Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Убий вредния навик преди той да е убил теб!

Календарът следва своя ход и не след дълго ще изпратим още една година

 

лош навик

Колко пъти в този период сте си обещавали завинаги да се сбогувате с цигарите, с прекаляването с някои храни и напитки, или пък да обърнете гръб на излишното пазаруване и постоянните закъснения? Преди да зачеркнете още някой вреден навик, анализирайте какво ви подсказва той.

Емоционалният дискомфорт и чувствата като вина, неудовлетвореност, гняв, обида често са маскирани от някой вреден навик. Помислете как реагирате, когото някой ви засегне. Някак естествено си създаваме начин поне за малко да избягаме от чувствата, които ни гнетят. Не забравяйте, че прекалената чувствителност към външните дразнители, независимо дали са хора или обстоятелства, ни прави много раними. Ако дълго задържаме отрицателните чувства, ако отново и отново се връщаме и преживяваме огорчението, това нанася дълбоки вреди както на тялото, така и на психическото ни равновесие. В началото вредният навик може да е спасителна лодка, но след време заедно с емоционалната си първопричина да доведе до още по-големи поводи за страх, стрес, тъга. Защото след време тялото реагира с хроничен проблем.

Всичко е въпрос на баланс. Всичко е въпрос на мярка. Обикновено излизаме от равновесие, когато не можем да понесем този емоционален свръхтовар. И се разтоварваме, макар и временно. Пушачите се втурват към поредната цигара, особено, когато им е нервно или искат да изключат за малко. Други посягат към сладките храни или някое питие, а коя жена не познава опияняващата сила на един дълъг шопинг тур?! Затова помислете какво всъщност компенсирате с дадена дейност. Не забравяйте, че тялото реагира на отрицателните емоции, но и физическият дискомфорт причинява лошо настроение.

Ако не предприемете конкретни стъпки, организмът ще ви подскаже, че няма време за губене. Когато сте напрегнати, възниква промяна в електрическия потенциал при предаването на импулсите по нервните влакна, а това води до разнообразни крушения, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *