Продължителната употреба на антибиотици води до продължителни разстройства

Здравейте, имам следния проблем: След лечение на бронхопневмония с антибиотици имам стомашно разстройство. И друг път като съм пил антибиотици и е имало подобен ефект, но след като ги спра. Сега обаче всичко е много по-драматично !

Георги Кузов, София
Обикновено продължителната употреба на антибиотици довежда до така наречена дисбактериоза на чревния тракт. Предполагам, че се касае точно за това във Вашия случай. Обърнете се към личния си лекар за повече информация, а междувременно си купете таблетки лактофлор за смучене. Приемайте по 4-5 таблетки на ден в продължение на 15 дни. Препарата е малко скъп, но пък ефекта му е доказан. Ако проблема Ви продължава, отново посетете личния си лекар и помолете за консултация с гастроентерлог.

Д-р Стахил Ефремов – Lekuva.net


Публикувано в категории: Заболявания на храносмилателната система » Любопитно » Народна медицина » Специалисти

Автор

2 Коментара »

  1. От опит ви давам следния съвет ,аз имах 9 месеца разстройство след прекалена употреба на антибиотици ,спасиха ме ПРОБИОТИЦИТЕ иначе бях пътник ,докторите ме бяха отписали и не можеха да ми поставят диагноза ,вземайте побиотици 3 месеца и ви гарантирам ,че стомахът ви ще се оправи напълно ! Ето ви скайп за който се интересува ,живея в Норвегия ,но ще дам съвет на всеки защото вече знам кое ми спаси живота .

    Коментар by Милчо Георгиев — 14.05.2012 @ 17:31

  2. Забравих скайпа .Ето го miki19645

    Коментар by Милчо Георгиев — 14.05.2012 @ 17:32

Напишете коментар


Още по темата

С какво да заменим неефективните антибиотици?

След десетилетия на безразборна употреба, масовите антибиотици станаха неефективни срещу елементарни бактериални инфекции

Целебните свойства на боровинките

Много хора уважават този дар на природата – боровинките, но не са наясно с всичките им целебни свойства. Не е особено популярно и това, че лековити са не само плодовете, но и листата на растението.

Ръкостискането е опасно като пушенето!

Ръкостискането може да се окаже толкова опасно за здравето, колкото и пушенето. Това твърдят учени от Калифорнийския университет, обобщавайки резултатите от свое проучване.

СИНУПРЕТ / SINUPRET

СИНУПРЕТ има доказан противовъзпалителен ефект. Този лекарствен продукт е на билкова основа – понася се добре и подобрява симптоматиката при възпаление с обилна секреция на горните дихателни пътища. Повлиява възпаления на синусите – остри и хронични, като облекчава характерното главоболие и съдейства за освобождаване на проблемните зони от секрети.

Успокойте червата преди появата на разстройство или запек

Червата играят важна роля за здравето ни. В ли­гавицата им се нами­рат 70% от клетките на имунната ни сис­тема. Те разпознават опасните микроби и ги обезвреждат.

Билка измества антибиотици и е полезна при рак

Пет грешки, които допускаме при лечението на грип

Мислите ли, че грипът ни отмина за този сезон? Не бързайте да се радвате. Температурните колебания загатват, че ще имаме още поводи да си говорим за вирусни инфекции.

Колко опасно е ухапването от котка?

Дори лекото ухапване от котка може да ни изпрати в болница, предупреждават медици. Зъбите на милите писани вкарват дълбоко в плътта ни истински пълчища от бактерии.

Акушерка разви тинитус след продължителна употреба на антибиотици

Джийн Лейкинс, пенсионирана акушерка, развива тинитус, след продължителна употреба на антибиотици срещу гинекологична инфекция. Тя започва да чува шумове и в двете си уши. „Ставаха все по-силни и по-силни“, споделя жената.

Бактерии причиняват преждевременното раждане

Преждевременното раждане в много случаи може да бъде предизвикано от особен вид бактерии, които съкращават нормалното времетраене на бременността.

Живеем 10 години по-малко без антибиотиците!

Българите все по-малко прибягват до самолекуване, а лекарите не бързат да изписват антибиотици за протекъл нос. Това е добре: ако се ограничи ненужната употреба на антибиотици, ще намалее и опасността от проява на резистентност.

Целебните свойства на липата

Чаят от липов цвят е класика: той мобилизира защитните сили на организма, а това помага по-бързо да се преодолеят високите температури и да се излекуват простудните заболявания.