Продължителната употреба на антибиотици води до продължителни разстройства

Здравейте, имам следния проблем: След лечение на бронхопневмония с антибиотици имам стомашно разстройство. И друг път като съм пил антибиотици и е имало подобен ефект, но след като ги спра. Сега обаче всичко е много по-драматично !

Георги Кузов, София
Обикновено продължителната употреба на антибиотици довежда до така наречена дисбактериоза на чревния тракт. Предполагам, че се касае точно за това във Вашия случай. Обърнете се към личния си лекар за повече информация, а междувременно си купете таблетки лактофлор за смучене. Приемайте по 4-5 таблетки на ден в продължение на 15 дни. Препарата е малко скъп, но пък ефекта му е доказан. Ако проблема Ви продължава, отново посетете личния си лекар и помолете за консултация с гастроентерлог.

Д-р Стахил Ефремов – Lekuva.net


Публикувано в категории: Заболявания на храносмилателната система » Любопитно » Народна медицина » Специалисти

Автор

2 Коментара »

  1. От опит ви давам следния съвет ,аз имах 9 месеца разстройство след прекалена употреба на антибиотици ,спасиха ме ПРОБИОТИЦИТЕ иначе бях пътник ,докторите ме бяха отписали и не можеха да ми поставят диагноза ,вземайте побиотици 3 месеца и ви гарантирам ,че стомахът ви ще се оправи напълно ! Ето ви скайп за който се интересува ,живея в Норвегия ,но ще дам съвет на всеки защото вече знам кое ми спаси живота .

    Коментар by Милчо Георгиев — 14.05.2012 @ 17:31

  2. Забравих скайпа .Ето го miki19645

    Коментар by Милчо Георгиев — 14.05.2012 @ 17:32

Напишете коментар


Още по темата

Билка измества антибиотици и е полезна при рак

Пет грешки, които допускаме при лечението на грип

Мислите ли, че грипът ни отмина за този сезон? Не бързайте да се радвате. Температурните колебания загатват, че ще имаме още поводи да си говорим за вирусни инфекции.

Колко опасно е ухапването от котка?

Дори лекото ухапване от котка може да ни изпрати в болница, предупреждават медици. Зъбите на милите писани вкарват дълбоко в плътта ни истински пълчища от бактерии.

Акушерка разви тинитус след продължителна употреба на антибиотици

Джийн Лейкинс, пенсионирана акушерка, развива тинитус, след продължителна употреба на антибиотици срещу гинекологична инфекция. Тя започва да чува шумове и в двете си уши. „Ставаха все по-силни и по-силни“, споделя жената.

Бактерии причиняват преждевременното раждане

Преждевременното раждане в много случаи може да бъде предизвикано от особен вид бактерии, които съкращават нормалното времетраене на бременността.

Живеем 10 години по-малко без антибиотиците!

Българите все по-малко прибягват до самолекуване, а лекарите не бързат да изписват антибиотици за протекъл нос. Това е добре: ако се ограничи ненужната употреба на антибиотици, ще намалее и опасността от проява на резистентност.

Целебните свойства на липата

Чаят от липов цвят е класика: той мобилизира защитните сили на организма, а това помага по-бързо да се преодолеят високите температури и да се излекуват простудните заболявания.

Бабини компреси за болно гърло

Приготвяме разтвор от мед, сок от алое и водка в пропорция 2:1:3. Накисваме в разтвора голяма марля, изцеждаме я и поставяме върху гърлото. Фиксираме с парче найлон и увиваме с мека кърпа или шал. Този компрес се държи 2-3 часа. НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ДЕЦА!

Народно лечение с дюли

ресните плодове на дюлята са добра суровина за настойки и екстракти, които помагат при анемия, изреждат от www.web-zdrav.ru. Настърганата и изцедена мека част на плода е отлично лекарство, което трябва да се съхранява в хладилник и от него да се поемат по 15-20 капки три пъти на ден.

Всеки втори предписан антибиотик е излишен!

Вижте тези 5 неща, които задължително трябва да знаете за антибиотиците:

Тест определя трябват ли ни антибиотици

Бърз анализ на кръвта, който е готов за три минути, може да определи дали даден пациент има нужда от антибиотици.

Прекалената употреба на антибиотици е опасна!

За съжаление, в повече от 25% от изследваните случаи предписването на антибиотици е безполезно, тъй като инфекцията се дължи на вирус, който не може да се лекува с антибиотици.