Продължителната употреба на антибиотици води до продължителни разстройства

Здравейте, имам следния проблем: След лечение на бронхопневмония с антибиотици имам стомашно разстройство. И друг път като съм пил антибиотици и е имало подобен ефект, но след като ги спра. Сега обаче всичко е много по-драматично !

Георги Кузов, София
Обикновено продължителната употреба на антибиотици довежда до така наречена дисбактериоза на чревния тракт. Предполагам, че се касае точно за това във Вашия случай. Обърнете се към личния си лекар за повече информация, а междувременно си купете таблетки лактофлор за смучене. Приемайте по 4-5 таблетки на ден в продължение на 15 дни. Препарата е малко скъп, но пък ефекта му е доказан. Ако проблема Ви продължава, отново посетете личния си лекар и помолете за консултация с гастроентерлог.

Д-р Стахил Ефремов – Lekuva.netПубликувано в категории: Заболявания на храносмилателната система » Любопитно » Народна медицина » Специалисти

Автор

2 Коментара »

  1. От опит ви давам следния съвет ,аз имах 9 месеца разстройство след прекалена употреба на антибиотици ,спасиха ме ПРОБИОТИЦИТЕ иначе бях пътник ,докторите ме бяха отписали и не можеха да ми поставят диагноза ,вземайте побиотици 3 месеца и ви гарантирам ,че стомахът ви ще се оправи напълно ! Ето ви скайп за който се интересува ,живея в Норвегия ,но ще дам съвет на всеки защото вече знам кое ми спаси живота .

    Коментар by Милчо Георгиев — 14.05.2012 @ 17:31

  2. Забравих скайпа .Ето го miki19645

    Коментар by Милчо Георгиев — 14.05.2012 @ 17:32

Напишете коментар


Още по темата

На вашите въпроси отговарят специалистите

Пушенето само на няколко цигари вредно ли е?

Ако страдате от разстройство или от запек – доверете се на народната медицина

И запек, и разстройство са два много сериозни и неприятни проблема, но можете да се справите с лесни средства от народната медицина

БРОМХЕКСИН / BROMHEXINE

БРОМХЕКСИН сироп се препоръчва при остри и хронични състояния на дихателните пътища. Благодарение на активната му съставка – бромхексин хидрохлорид, образуваният при възпалението гъст, жилав секрет се втечнява и отделя по-лесно, дишането се облекчава и се насърчават оздравителните процеси.

Ето с какво са опасни антибиотиците!

Учени от два американски университета прибавиха към минусите на някои лекарства още негативни характеристики. Приемът на антибиотици крие повече рискове, отколкото сме знаели досега,

НАЗОДРЕН / NASODREN

НАЗОДРЕН спрей е лекарствено средство за приложение при заболяване на носната кухина, синусите и средното ухо. Ефективен при остри и хронични риносинузити, при синузити от всеки вид с или без загнояване, при синузит с усложнения към средното ухо, очни инфекции или общи инфекции с изходна база от синусите.

Супербактериите са по-опасни от рака!

Бактериите, които не се поддават на лечение с антибиотици, към 2050 година ще убиват десет пъти повече хора в сравнение със сега. Болестите, причинени от тях, ще са по-смъртоносни от рака!

Проф. д-р Пенка Переновска: Майките да внимават с антибиотиците!

Проф. Переновска, от какво най-често боледуват децата?

На първо място, безспорно боледуват от респираторни инфекции. Посещенията при общопрактикуващите лекари и при специалистите педиатри са 70% заради заболявания на дихателната система, най-вече на вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Веднага искам да подчертая, че последните не могат да се лекуват с антибиотици. За съжаление, майките сами дават антибиотици на децата си, а често и лекари им ги предписват, което е още по-жалко.

НИСТАТИН / NYSTATIN

НИСТАТИН от АКТАВИС – унгвент и крем, е лекарствен продукт за външно приложение. Препоръчва се при инфекции и кожни раздразнения, причинени от гъбички (кандиди). Ефективен при зачервяване и сцепване на устните ъгли, при сърбеж и разраняване на гънките между пръстите на ръцете, инфекции в зоната около ноктите, при външни гъбични инфекции на половите органи. Помага в случаи на дерматит при протриване на кожата от пелени или облекло – за новородени и кърмачета.

5 невероятни рецепти от руската народна медицина

Руснаците лекуват различни здравословни проблеми, използвайки продукти от кухнята. Всички тези рецепти са изпробвани и са помогнали на милиони хора през годините.

Лекуват ли се анорексия и булимия с антибиотици?

В близко бъдеще хранителни разстройства от рода на булимия и анорексия може би ще се лекуват с антибиотици. Учени от Франция разкриха, че вид чревни бактерии са способни да въздействат върху апетита.

Лечение на малки деца с антибиотици води до затлъстяване

Тази информация, която научихме от британската преса, е доста шокираща, защото лечение с антибиотици може да доведе до затлъстяване при малките деца

Антибиотиците причиняват детско затлъстяване!

Ако едно малко дете е лекувано с антибиотици поне четири пъти през първите две години от живота си, рискът да развие затлъстяване е напълно реален. Това твърдят учени от детската болница във Филаделфия.