ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да доживеем до 80 – три стъпки

Защо мъжете умират по-рано от жените? Как да бъде продължен животът на силния пол до 80 години?

starci diamantiНад такива въпроси работят множество изследователски екипи в цял свят. Дори в най-развитите страни продължителността на мъжкия живот е с 5-6 години по-къса от тази на жените, признават от www.kp.ru. Все по-често инфаркти и инсулти атакуват мъже на възраст 45-50 години. Според учени от Бостън 15% от инсултите се случват на мъже на възраст от 23 до 44 години. Това е страшно! На практика всеки седми млад мъж е “пътник”…
Има различни теории, които се опитват да обяснят всичко това: или с гените – или с хормоните. Смята се дори, че клетките на мъжкото тяло изобщо не са програмирани за дълъг живот!

И все пак има поне три правила, чието спазване увеличава вероятността мъжът Х или У да доживее до 80 години. Ето ги:

1. Да се освободим от хормоните на стреса. По принцип кратките стрес-ситуации действат стимулиращо на организма и психиката. Но ако са прекалено чести, ако хормоните на стреса се натрупват, това няма как да се преодолее. Получава се увреждане на сърдечно-съдовата, ендокринната, нервната система. Рано или късно започват болести. Има две работещи рецепти за освобождаване от въпросните хормони: да си поплачем, докато ни олекне. Или да накараме мускулите да работят. Ясно е, че вариантът със сълзите повече подхожда на една стресирана жена. Остава физическото натоварване: труд или спорт, вие избирате. Но това трябва да се прави редовно, а не само когато много са ви ядосали.

2. Да не напълняваме. Мъжкият организъм е по-чувствителен от женския към наднормените килограми. От тях следват различни хормонални отклонения и поява на метаболитен синдром – после иде ред на сърдечно-съдовите заболявания, на диабета.

3. Да нормализираме половия си живот. Не е вярно, че сексът е само за младите хора! Не е вярно и това, че на застаряващия човек не му стигат силите и времето за “това”. Трябва да правите секс поне два пъти седмично, ако искате да имате тялото си по-дълго. Например – до 80 години. Поне.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *