Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

И децата страдат от артрит!

Свикнали сме да свързваме артритните болки със здравословните проблеми на възрастните. Всъщност и децата понякога имат ставни болки и могат да страдат от т.н. ювенилен идиопатичен артрит.

Child-arthritisКолко често се среща това заболяване, коментира пред “Доктор” известният специалист по детска ревматология доцент д-р Стефан Стефанов от София. Според д-р Стефанов от класическото заболяване страдат 50-60 на 100 000 деца. В този смисъл не става дума за масов проблем – макар че много по-често детската възраст е свързана с различни ставни болки.

По-често се срещат т.н. бързопреходни артрити: обикновено причина за тях са различни вирусни инфекции, а дискомфортът и болката в ставата са проява на имунна реакция. Проблемът може да бъде решен в рамките на няколко дни или седмици. Това са лечими състояния, от които няма последици за хрущяла или костта.

При ювенилния артрит обаче нещата не стоят така. Признакът, който трябва да ви разтревожи, е отказът на детето от игри, свързани с движения. Ако чувства болка в дадена става, то избягва да я товари и буквално е способно да спре да ходи. Работата става сериозна, ако освен това щадене на крайника се забележи и оток на някоя от ставите. Възможно е също да има затопляне на мястото, зачервяване. Това не е безобидно; и ако продължи три месеца или повече, наистина най-вероятно става дума за ювенилен артрит.Тогава има реална опасност от деформация на крайник или други усложнения, повечето от които са добре познати и има проверени технологии за лечението им.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *