ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Приемайте Шуслерови соли в комбинация с хранителни добавки за повече калций

В тялото калциевите съедине­ния се намират под формата на минерални соли. Ако има дисбаланс на калция на кле­тъчно ново, клетката не може да усвоява полезните вещества от храната, добавките, течности­те, дори да я засипваме с тях.

Шуслерови соли, калций

 

Шуслеровите соли помагат на тялото да разпредели минера­лите на точните места и да ги ус­вои пълноценно. Защото дори да имаме достатъчно калций, поради различни причини той може например да се натрупва в бъбреците и да причини, поява на камъни. Необходимите са Шуслерови соли №2 калциев фосфат и №1 калциев флуорид. Те се приемат по 5 таблетки от всяка, 2 пъти в годината за 3 месеца. Така се осигуряват здравето на костите, еластич­ността на кожата, профилактират се кариеси, остеопороза. Тези две соли са особено нужни през бременността и в първи­те година на децата. За да под държате необходимото ниво на калций в организма си, можете да ги съчетаете с хранителни добавки. Според най-новите препоръки хората над 25 годи­ни се нуждаят от 800 мг калций на денонощие, а бременните, кърмещите и жените над 50 години – от 1200-1500 мг. Спе­циалистите препоръчват към това дневно да се добавят 100 мг витамин В6 и 400 мг магнезиев окис.

Това подобрява настрое­нието и помага да се изхвърлят излишните мазнини. Важно е да се знае, че магнезиевите и калциевите препарати имат конкурентно усвояване, тоест трябва, да се приемат поне с 2 часа интервал. Това не важи за Шуслеровите соли, като соли №1 и №2 чудесно се съчетават със сол №7 магнезиев фосфат за по-доброто усвояване на маг­незиевите препарати.

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ: най-добре е да изберете хра­нителни добавки с калций в желатна форма (органичен) – в нея минералът е защитен от Взаимодействие с други елемен­ти в стомаха и се усвоява по- добре. Приемайте ги по време или веднага след хранене.

 

 

Как лесно да създадем здрави и щастлива деца

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *