Приемайте Шуслерови соли в комбинация с хранителни добавки за повече калций

В тялото калциевите съедине­ния се намират под формата на минерални соли. Ако има дисбаланс на калция на кле­тъчно ново, клетката не може да усвоява полезните вещества от храната, добавките, течности­те, дори да я засипваме с тях.

Шуслерови соли, калций

 

Шуслеровите соли помагат на тялото да разпредели минера­лите на точните места и да ги ус­вои пълноценно. Защото дори да имаме достатъчно калций, поради различни причини той може например да се натрупва в бъбреците и да причини, поява на камъни. Необходимите са Шуслерови соли №2 калциев фосфат и №1 калциев флуорид. Те се приемат по 5 таблетки от всяка, 2 пъти в годината за 3 месеца. Така се осигуряват здравето на костите, еластич­ността на кожата, профилактират се кариеси, остеопороза. Тези две соли са особено нужни през бременността и в първи­те година на децата. За да под държате необходимото ниво на калций в организма си, можете да ги съчетаете с хранителни добавки. Според най-новите препоръки хората над 25 годи­ни се нуждаят от 800 мг калций на денонощие, а бременните, кърмещите и жените над 50 години – от 1200-1500 мг. Спе­циалистите препоръчват към това дневно да се добавят 100 мг витамин В6 и 400 мг магнезиев окис.

Това подобрява настрое­нието и помага да се изхвърлят излишните мазнини. Важно е да се знае, че магнезиевите и калциевите препарати имат конкурентно усвояване, тоест трябва, да се приемат поне с 2 часа интервал. Това не важи за Шуслеровите соли, като соли №1 и №2 чудесно се съчетават със сол №7 магнезиев фосфат за по-доброто усвояване на маг­незиевите препарати.

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ: най-добре е да изберете хра­нителни добавки с калций в желатна форма (органичен) – в нея минералът е защитен от Взаимодействие с други елемен­ти в стомаха и се усвоява по- добре. Приемайте ги по време или веднага след хранене.

 

 

Как лесно да създадем здрави и щастлива деца

 Публикувано в категории: Бели дробове и дихателна система » Зъби и устна кухина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Кой е идеалният тандем за здрави кости?

Като деца ви е натяквано, че за здрави кости трябва да се ядат храни, богати на калций

Как да дадем на тялото си достатъчно калций

Калцият заема първо място в схемите на здравословното хранене. Той има изключително значение за здравето: активира работата на някои ферменти, които участват в изгарянето на мазнините.

Д-р Василка Юруков препоръчва шуслерови соли при преяждане

Храненето по време на празниците се превръща в истинска надпревара кой колко повече храна да погълне. Д-р Василка Юрукова препоръчва шуслерови соли

3 супер богати на калции храни пазят от остеопороза

Тези храни трябва да бъдат задължителни и да присъстват в диетата на хората над 30 години

Д-р Василка Юрукова лекува стреса с шуслерови соли и лесен масаж

Стресът атакува всички, защото животът стана изключително труден и сложен, а изискванията – огромни. Д-р Василка Юрукова лекува с шуслерови соли и с масаж

Графиня фон Волфскийл за болестите на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза има важни функции за човешкия организъм, защото влияе върху растежа на човека, неговото развитие и метаболизма

Три чаши мляко на ден могат да ускорят смъртта

Консумацията на три чаши прясно мляко дневно може да доведе до преждевременна смърт – като при това млечната диета не защитава човека от счупвания на кости. Твърдението е на шведски учени от Uppsala Universit.

Нуждаете се от повече калций? Ето вашата храна!

Чрез включването на храни от този списък в диетата си, вие ще намалите шансовете да пострадате от болезнено костно заболяване, или дори по-лошо – костни фрактури от недостиг на калций.

ТОП 7 храни за изграждане на здрави мускули и зъби

Здравите зъби и здравите мускули са два от най-важните компоненти на човешкото тяло. Ако включите тези храни във вашето ежедневно меню, ще постигнете нужните резултати

Пет факта за тиквичките

Те нямат нужда от специално представяне: в този сезон дори започват да поомръзват и са навсякъде, на смешно ниски цени. Ето пет факта за тиквичките, които може би не всички знаят!

Сокът от домати е бомба от натрий, калций и магнезий

Сокът от ряпа е задължителен в менюто на подрастващите