ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Топ 9 на храните, които предотвратяват възпаленията!

Сред много други хронични заболявания милиони хора страдат от възпаления и храносмилателни разстройства. 

Основните корени на храносмилателните разстройства са неправилните хранителни навици, консумацията на токсични храни, преработени храни и храни с изкуствени оцветители и добавени химикали. Ето и топ 9 на храните, които помагат за лечение и предотвратяване на възпаления и храносмилателни разстройства.

Ананас, манго, папая, авокадо

Това са основните противовъзпалителни плодове, които съдържат ензими с изразени противоязвени и антимикробни свойства.

Канела, босилек, лют червен пипер и куркума

Противовъзпалителни билки, които подобряват нивото на холестерола и триглицеридите, което помага за по-добро усвояване на храната.  Босилекът повишава имунната система и е противовъзпалително. Лютият пипер е една забележителна противовъзпалителна билка, която помага за предотвратяване на нарушения в храносмилането, почиства тялото, подпомага загубата на тегло и лекува алергии. Канелата и куркумата са перфектни противовъзпалителни средства.

Кафяви водорасли (kelp и kombu)

Те съдържат мощни антиоксиданти, с което предотвратяват тумори и възпаления. Витамин К и фибрите в тях са незаменими за организма ни.

Рибено масло

Мазните риби, като сьомга и риба тон са отличен източник на рибено масло, а то пък на омега-3 мастни киселини, които предотвратяват рак и възпаления освен всички останали известни ползи за зрението и мозъчната функция.

Зелен и черен чай

Флавоноидите в чая са противовъзпалителни, противотуморни и протектори за сърдечни заболявания.

Императорската гъба Рейши

 

Отлично противовъзпалително, което насърчава имунната система и помага в борбата на организма против рак.

Боровинки, малини, ягоди, къпини

Невероятен източник на антиоксиданти, противовъзпалителни, предотвратяват деменция и рак.

Броколи, карфиол

Силно питателна супер храна, противовъзпалителни, противоракови, детоксикиращи и предотвратяват сърдечно-съдови заболявания.

Ферментирали храни

Доставчиците на пробиотици или полезни бактерии, които помагат на храносмилането, са изключително ценни за цялото здравословно хранене. Тъй като повечето сокове и напитки на пазара са пастьоризирани (което означава с малко живи ензими и полезни бактерии в тях), можете да закупите от аптеката готови пробиотици. Или да си осигурите достъп до естествено прясно мляко, от което да подквасвате кисело, да си правите домашно сирене, кашкавал и извара. Можете да си направите кефир, комбуча и домашен ябълков оцет.

 

 

Дали си просто уморена… или има нещо друго?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *