Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стратегия „анти студ” или как да запазим кожата си през зимата?

Първите тръпки на зимата със студения вятър, влагата, студа и снега, се оказват жизнено важни за епидермиса ни, особено когато е чувствителен. Ето няколко жеста, които могат да го спасят.

 

Кожата през зимата: почиствайте внимателно!

През зимата кожата се изсушава. Засегнатият хидролипиден слой става крехък и като след­ствие не изпълнява надлежно своята предпазна роля. Още повече, производството на себум на­малява. Две добри причини да вземете мерки още с първите прояви на студ! Сега е моментът да наблегнете на кремове и тоалетни млека, за сметка на почистващи продукти, които се из­плакват с вода. И много важно – не си правете повече от един пилинг на лицето седмично!

 

Кожата през зимата: хидратирайте!

Епидермисът ви загрубява? Сменете обичайния си крем с по-мазен (следователно по-богат на липиди). По-голямата част от козметичните фир­ми предлагат продукти за нормална и суха кожа. Възползвайте се! Нанасяйте сутрин и вечер, като предварително затоплите микстурата меж­ду пръстите си. Един път седмично си слагайте много мазен и богат крем (особено на скулите и контура на устата), който да презапаси кожата ви с допълнителна защита. Друг важен момент е задължителното използване на крем с UV филм, тъй като зимното слънце е не по-малък враг на младата и свежа кожа от лятното.

 

Кожата през зимата: обръщайте внимание на зачервяванията!

При най-малката проява на студ или сериозен спад на температурите кожата реагира, като се зачервява. За да предотвратите феномена, зало­жете на специфични продукти, които изолират кожата и позволяват да се минимизира ефектът, като подобряват микрообръщението. За по-чув­ствителните и нетолерантни към студа епидер­миси, не използвайте продукти с високо съдър­жание на парфюми и консерванти.

 

Кожата през зимата: зони на силна защита!

Тъй като нямат себумни жлези, устните са хипер чувствителни на температурни промени, вятър, студ или слънце. Те се увреждат лесно, изсуша­ват се и се напукват. За да ги предпазите, използ­вайте подхранващ и защитен балсам на база на витамини и подхранващи агенти (какаово масло, термална вода и т.н.). Направете същия жест и за ръцете – едни от силно изложените на студ части на тялото.

 

 Съвети за ексфолиране и хидратиране на сухата кожа

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *