ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Парадокс: хлорираната вода подмладява!

Хлорираната вода може да лекува кожата, увредена от слънцето или от лъчева терапия.

waterТестове със слаб разтвор от хлорна вар са показали, че тя има подмладяващ ефект върху кожата. След въздействието й клетките се делят и размножават по-активно, пише meddaily.ru.

Хлорираната вода блокира процесите на саморазрушение в клетките, които са свързани с различните възпаления. Така се предотвратяват възможни инфекции и по-тежки състояния, коментират учени от Станфордския университет. Според тях ефектът на визуално подмладяване, който се наблюдава, все пак е временен и постепенно изчезва. Важно е също и това, че по този начин могат да се лекуват трудно зарастващите рани, характерни за диабета.

Доскоро беше известна само антимикробната функция на този разтвор, познат ни с характерната си миризма от басейните. В своите опити в станфордските лаборатории учените извършили поредица от експерименти, проследявайки на клетъчно ниво как си взаимодействат хлорните молекули с клетъчните ядра от животински тъкани.

Оказва се, че при 30-минутни вани хлорът насърчава регенеративните процеси и кожните наранявания заздравяват по-бързо, ускорява се възстановяването на целостта на кожата. Освен това хлорният разтвор ускорява растежа на косъма. След като хлорното въздействие се прекрати, скоростите в растежа на споменатите клетки се нормализират. Тъкмо по тази причина и ефектът на подмладяването е само временен, уви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *