Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бабини компреси за болно гърло

Антибиотик, бисептол, прахчета, таблетки и сиропчета: такива средства най-често прилагаме днес за лечение на болното гърло.

AnginaА народната медицина има изпитан подход: компрес! Важно е особено при децата: те не могат да правят гаргара – друг добър вариант, затова е най-добре да се започне лечение с компреси. Ето няколко проверени рецепти от web-zdrav.ru!

Компрес с черен хляб. Ако сте любители на черния хляб и имате вкъщи, изрежете кора колкото една малка длан. Увийте я в марля и я залейте с гореща вода. Почакайте, докато се поохлади – за да не изгори нежната кожа на детското гърло. Още топла я поставете на гърлото и я прикрепете със стреч-фолио, без да стягате силно. Превържете гърлото с мека кърпа и оставете компреса за през нощта.

Меден компрес. Приготвяме разтвор от мед, сок от алое и водка в пропорция 2:1:3. Накисваме в разтвора голяма марля, изцеждаме я и поставяме върху гърлото. Фиксираме с парче найлон и увиваме с мека кърпа или шал. Този компрес се държи 2-3 часа. НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ДЕЦА!

Картофен компрес. 3-4 картофа се измиват добре и се сваряват с кожата. Размачкват се необелени на пюре и се разстилат върху марля. Оформя се компрес, който се поставя върху гърлото – внимавайте да не е прекалено горещ!!! Следва стандартната технология: парче найлон и кърпа или шал. Компресът се държи, докато картофите отделят топлина. След като се снеме, можем да повторим след два часа. Лечители твърдят, че с два такива компреса може да се излекува острото състояние при ангина.

Сапунен компрес. Настъргва се на кухненско ренде (едро) четвъртинка сапун за пране. В сапунените стружки се добавят 1-2 скилидки чесън, смачкани с преса. Объркваме и разстиламе върху марля, след което оформяме компрес. Намазваме гърлото с детски крем и поставяме компреса. Добавяме парче найлон и кърпа. Държим 3-4 часа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *