Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лучена супа цери подаграта

Подаграта е болест на обмяната, популярна още като “царска” болест. Болестните процеси се отключват като следствие от небалансирано хранене. Рискови фактори са диабетът, наднорменото тегло.

lukСтраданието дава знак за себе си най-често с нетърпима внезапна болка в палеца на крака. Причината за това е нарушената обвяна, поради което организмът не може да се освободи от пикочната киселина и нивото й в кръвта се увеличава. Солите й – урати, се отлагат в ставите във вид на кристалчета и причиняват болка и възпалителни процеси. При атака на подагра: за 5-6 дни болката отшумява, до следващия пристъп. За да си спестим мъките, трябва да сме наясно, че първо условие за овладяване на болестта е спазването на специална диета Тя изключва всички онези благинки, които лакомниците ядат с наслада – дробчета, бъбречета, всякакви мазни и пикантни храни. Храненето става по-скромно и по-просто – хляб, зеленчуци, от плодовете – ябълки, круши, праскови и сливи. Мляко и сирене, пилешко и риба – леки меса, сварени на пара.
Подаграта е болест, позната на лечителите от векове. Има ефективни народни средства за облекчаване на мъчителните болки.

Сред тях лучената супа е класика!
Ето как се прави: 2-3 глави стар лук се поставят в тенджерка, без да им се махат люспите. Заливат се с литър вода и се оставят на умерен огън докато лукът напълно се развари. После “супата” се прецежда. От лучената отвара се взема по една чаша три пъти на ден преди ядене. Лечебният курс е 10-15 дни, след което се прави почивка и може да се повтори.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *