Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Половинката ви хърка? Проверете си кръвното!

Съпрузите, които делят постеля с хъркащ партньор, са заплашени от проблеми с кръвното налягане. Колкото по-силно хърка половинката – толкова по-категорична е вероятността да се “обзаведете” с хипертония.

hrapХъркащият съпруг не просто пречи на другия да заспи – той директно уврежда здравето му. Така смятат изследователи от Имперския колеж в Лондон, пише medikforum.ru. Изследването им сочи, че ако сънят на един човек има шумов фон над 35 децибела – артериалното му налягане се повишава.

По време на изследването учените наблюдавали 140 човека, живеещи близо до летище Хийтроу и още три други европейски аерогари. Сънят на тези хора бил щателно документиран: на всеки 15 минути специални датчици регистрирали кръвното налягане на доброволците. Освен това перманентно бил замерван шумът в спалните на участниците.

Всъщност за спящия човек е вреден всеки шум. При шум над 35 децибела се повишава кръвното налягане както на спящия, така и на будния човек. Неприятният ефект настъпва всеки път, когато в съседство край вас има източник на силен шум, независимо какъв е той. Излитащият самолет и хъркащият съпруг на практика травмират нервната система и съня по един и същи начин, отчели учените.

Медиците припомнят че хъркащият човек може да произведе шум със сила 80 децибела. Това е толкова опасно за партньора, че е нормално той да пожелае да спи в друга стая.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *