Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Правете тези дихателни упражнения при стресови ситуации

Предлагаме ви няколко лесни дихател­ни упражнения при стресови ситуации. Те ще ви помогнат да облекчите напрежението.

  1. Събуждате се сутрин изнервени, защото ви чака повече работа, отколкото можете да свършите.

Легнете по гръб. При вдишване сгъвате единия крак, при издиш­ване го изпъвате пак и издава­те устни като за целувка. На всеки три пъти сменяте крака. Дишането става по-дълбоко.

  1.  В обществения транспорт не се чувствате добре, блъсканицата ви потиска много.

Допрете с езика си горното небце, като че ли ще произ­несете „л“, и вдишвайте и издишвайте през носа. Езикът, диафрагмата и дишането си влияят. В дробовете ще постъпва повече въздух, диша­нето ще е по-дълбоко. По-лесно ще понесете блъсканицата.

  1. Чака ви тежка задача в работата, но главата ви е празна.

Застанете изправени. При вдишване се поклащайте леко назад, краката остават на пода. При издишване се накло­нете леко напред. Отпуснете корема и поемете въздух, поклащайки се отново назад. Повторете.

С това упражнение ще отпус­нете блокадата на корема и диафрагмата.

  1. Бързате, а опаш­ката на касата е доста голяма.

При издишване бутнете количката с покупки напред, при вдишване я притеглете към себе си. Стресът ще е по-малък при дългото чакане.

  1. Ужасно сте ядосани на някого, но предпочитате да ви размине и да поговорите спокойно с него.

Трябва да издадете устни напред и да издишвате шумно. Същевременно правете кръгови движения с таза. Вдишвайте през носа. Повторете многократно. Упражнението измества напрежението от врата към устните. Така правите контакт с таза и получава­те повече въздух.

  1.  Искате да взе­мете кредит и не се чувствате сигурни пред банковия служител.

Облегнете се назад с изправен гръб на стола. При вдишване свийте пръстите на краката, при издишване ги отпуснете. При това ритмизиране на дишането ще усетите по-голяма сигурност. В същото време увеличава произ­водството на азотен окис по вътрешните стени на кръвоносните съдове, което улесня­ва потока на кръвта и на хранителните вещества. Чесънът предотвратява калци­рането на коронарната артерия и образуване­то на атеросклерозни плаки. Освен това той е мощен антиоксидант и антибиотик. Помага също в борбата с обик­новените настинки.

  1. Стресът е най-честият фактор за стерилитет

Другите чести при­чини за безплодие са възпалителни заболява­ния на половите органи, дисфункция на овулацията, запушване на маточ­ните тръби, последици от аборт, аномалии на маточната шийка, ендокринни заболявания като диабет, нарушена функция на щитовидната жлеза, анемия.

 

Научете се да дишате правилно – ВАЖНО Е!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *