ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечението на кашлица изисква упоритост и ефикасни средства!

На лекарствения пазар ще намерите изобилие от сиропи, хапчета, бонбони, прахчета и какви ли не постижения от химични съединения.

За това време на годината можем само да кажем, че е отвратително предразполагащо към всякакви респираторни заболявания. А най-гадното от тях е кашлицата. Поради това ще ви припомним една рецепта от времето на нашите баби. Тя е напълно ефикасна при лечение на кашлица и може да се използва както за малки, така и за големи деца и възрастни. При деца до 1 годинка пчелният мед се заменя с боров еликсир.

Тази рецепта съдържа три съвсем прости естествени съставки:

  1. Зехтин – много добър лечител на кашлица и възпалено гърло. Той е мощен антиоксидант и увеличава защитните сили на организма.
  2. Натурален пчелен мед – най-мощното естествено противовъзпалително средство. Основните антиоксиданти, които са открити в него са chrysin, pinobanksin, catalase, pinocembrin.
  3. Лимон – всеки знае високото количество витамин С в него.

Ето количеството:

3/4 чаша натурален пчелен мед;

1/4 чаша зехтин (по възможност екстра върджин);

Сок от 3 лимона;

Инструкции:

Сипете всички съставки в малка тенджера и поставете в дълбока тавичка с вода на средно силен котлон. Сместа трябва да се затопли, за да се смеси – не трябва да ври, за да не се изпарят полезните ензими от меда. Махнете от огъня и оставете да изстине. Поставете го в буркан или друг съд с плътно затварящ се капак. Пийте по 1 супена лъжица за възрастни и 1 чаена лъжичка за деца, като разбърквате добре преди това, 3 пъти на ден, когато имате настинка и кашлица. През другото време пийте по 1 лъжица на ден, за да държите болестите далеч от вас.

 

 

В сезона на грипа и настинките – как да си помогнем?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *