Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алкохолът пази бъбреците от рак

Две чаши алкохол седмично пазят бъбреците от рак. Това твърдение на шведски учени е резултат от специално изследване, съобщават от medikforum.ru.

rakЕкип от Стокхолм изследвал връзката между няколко типа алкохолни напитки и рисковете от поява на рак на бъбреците. За да се произнесат за тази връзка, изследователите проучили начина на живот на 855 човека, болни от рак на бъбреците – и още 1204 напълно здрави.

Оказало се изненадващо, че алкохолът може да бъде щит срещу рака! Хората, които изпивали месечно около 620 грама спирт, били застрашени от бъбречен рак с 40% по-малко от въздържателите. Най-силен антираков ефект имат червеното и бялото вино, а също тъмната бира. Който изпива по две чаши вино или силна бира за седмица, има възможно най-добрата защита срещу злокачественото заболяване. Светлата бира, подсладените вина и ликьорите нямат такава сила.

Намаляването на риска да развиете рак на бъбреците е в директна връзка с алкохола, стига да е в разумни количества, коментира ръководителката на изследването Алисия Уолк. Как науката обяснява тази зависимост? Анализите сочат, че антираковият ефект на алкохола се дължи на фенолна смола, съдържаща се в него. Именно тя притежава важните антиоксидантни и антимутагенни свойства, за които става дума.

Все пак към този извод трябва да се отнесем критично – просто защото има и друго изследване, в което алкохолът е сочен като една от причините за отключването на злокачествени процеси в организма. Може би наистина става дума за количество, а вероятно – и за качество на напитките?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *