Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как махмурлукът влияе на вашата възраст?

Ново изследване показва, че с напредването на възрастта е много по-малко вероятно да имате махмурлук след пиене на алкохол!

Според ново проучване от Дания по-възрастните хора се оплакват по-малко от махмурлук след пиянска нощ, отколкото по-младите, което не отговаря на общоприетото схващане до сега, че по-младият организъм издържа повече на алкохолно натоварване.

Проучването е направено, като са анкетирани 52 хиляди човека на възраст от 18 до 94 години. Те са отговаряли на въпроси относно техните навици за пиене, включително колко често имат махмурлук (гадене, главоболие, сърцебиене и повръщане) след изпиване на 500 мл. концентрат. Установено е, че проявата на махмурлук намалява с възрастта.

Така например, шансовете да изпитват махмурлук след алкохола са 11 пъти по-високи сред мъжете на възраст от 18 до 29 години, в сравнение с мъжете на възраст над 60 години. За жените, шансовете да изпитват махмурлук са осем пъти по-високи сред лицата на възраст 18 – 29 години, в сравнение с тези над 60.

Изследователите са проучили и обичайния прием на алкохол при участниците, както и тяхната склонност към по-често пиене. Средната консумация на алкохол е била сходна между старите и младите, но младите признават, че по-често злоупотребяват с пиенето. Възрастните хора имат по-голям опит в пиенето и са се научили да не прекаляват, поради което по-рядко се докарват до положение да страдат от махмурлук. Младежите между 18 и 24 години изпиват по литър и канче без да се замислят, докато по-опитните пиячи консумират най-много 4-5 питиета и то по време на гуляй.

Освен това, по-опитните пиячи имат изработени техники против махмурлука. Знаят много добре, че трябва да се пие много вода заедно с алкохола, а младежите се наливат с газирани напитки, които допълнително обезводняват организма им.

За жалост много млади хора нямат достатъчно акъл, за да пият алкохол без да си увреждат здравето. И чак когато ги застигне сериозно заболяване, започват да се замислят и да променят навиците си. Но това става, все пак, със средно и високо интелигентни хора и такива, които умеят да контролират живота си.

 

Главното при консумацията на алкохол е мярката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *