ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Да използвам ли мезотерапия за лечение на дискова херния?

Дисковата херния е болестно състояние на гръбначния стълб

 

дискова херния

Най-честата причина е износване на междупрепшенните дискове, които свързват гръбначните прешлени и играят ролята на амортисьори, като поемат и смекчават сътресенията при движение. С напредване на възрастта дисковете губят част от водното си съдържание, стават по-малко гъвкави и подвижни. Създават се условия за изместване и образуване на пукнатини. Често пъти измененията не създават проблеми, но когато един изпъкнал диск притисне нервно окончание в гръбначния стълб, веднага настъпва болка.

За да се предпазите от това неприятно състояние, трябва да правите упражнения за заздравяване на гръбнака и поддържащата го мускулатура. Не допускайте излишни килограми, защото те допълнително натоварват гръбначните дискове. Постепенното им увреждане причинява и неправилната стойка.

Мезотерапията е нехирургически метод, който успешно избавя от болката при дискова херния. „Лечебната процедура се състои в подкожното инжектиране (на дълбочина от 4 до 6 мм) в непосредствена близост или над самия участък на болката на коктейл (0,2 мл) от медикаменти, витамини и хомеопатични вещества – обяснява пред вестник „Всичко за семейството“ мезотерапевтът д-р Борислав Кирчев. – Процедурата се извършва мануално или с помощта на мезопистолет (апарат за инжектиране с програмирана скорост на убождането и на количеството, което се въвежда). Ефектът и при двата начина е един и същ. Разликата е, че мануалният се прилага за по-дълбоко проникване, докато чрез апарата се третират наскоро настъпили състояния. Използват се много тънки иглички, които едва се виждат – с дължина от 4 до 6 мм (при убождане с мезопистолет) и до 13 мм (при мануално инжектиране).“ Специалистът твърди, че интервенцията се усеща като ощипване от мравка. Страничните ефекти са незначителни и не изискват период на възстановяване. След процедурата пациентът може веднага да се върне към обичайното си всекидневие. В местата на убождането е възможно да се получи леко дразнене или да се появят малки синини, които след няколко часа изчезват.

Броят на прилаганите процедури зависи от състоянието и от възрастта на пациента. Ако болката е хронична и датира от години, ефектът от мезотерапията се постига след няколко процедури (максимално четири през 20-30-дневен интервал). Когато оплакванията са отскоро, най-често ефектът настъпва още в първите часове след процедурата и не се налага повторно прилагане (обикновено при млади хора).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *