ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Соевият сос е по-добър антиоксидант от виното!

Червеното вино е известно като могъщ антиоксидант – спор няма. Който пие вино е наясно, че всяка глътка подпомага съхранението на здравите клетки и по-бързата регенерация на уморените и изтощени в битката със свободните радикали, описват от medikforum.ru.

soyaВиното с право заслужава адмирациите ни – но може да се окаже, че тъмният соев сос го превъзхожда именно като антиоксидант!

Учени от Сингапур изследвали съдържанието на антиоксиданти във вина от познати марки – Бордо, Кианти, Божоле. Предишната информация за съдържанието на антиоксиданти е потвърдена категорично. Това е важно – свободните радикали са в състояние да увреждат клетки и тъкани и да провокират различни сериозни заболявания като например болестта на Паркинсон и сърдечно-съдови страдания.

Изненадващо за самите изследователи се оказало откритието, че има други продукти с по-силен антиоксидантен ефект. Например соевият сос може да се окаже десет пъти по-ефективен от червеното вино. Освен това продуктът, произведен от ферментирали соеви зърна, притежава качества, присъщи на витамин С – само че е 150 пъти по-концентриран.
При своите опити учените се убедили, че няколко часа след приема соевият сос подобрява с 50% кръвообращението. Сега вече се смята, че соевият сос може да забави развитието на сърдечните и нервно-дегенеративните заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *