ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Средиземноморската диета срещу диабета

Медицината отдавна е наясно с благоприятния ефект, който има върху здравето средиземноморската диета.

dieta_mediterranea1Богата на плодове и зеленчуци, тя е изключително важна за сърдечната дейност, припомнят от medikforum.ru. Хората, които имат сърдечни проблеми, могат да удължат живота си, ако се придържат към нормите на тази диета.

Сега става известно, че тя притежава още предимства и че е в състояние да повлиява и други заболявания. Учени от Навара – Испания, изследвали въздействието на средиземноморската диета върху доброволци. В продължение на четири години медиците проследявали храненето и здравето на масив от 13 000 човека.

Ефектът буквално ги зашеметил: оказва се, че средиземноморската диета действа не само при сърдечни заболявания, но също така съдейства за предотвратяването на диабет!

Според статистическите данни на испанците хората, които се придължали към прословутата диета, намалявали с 83% опасността да развият диабет. Ефектът се наблюдавал дори при хора, които първоначално принадлежали към рискови за диабета групи – пушачи, възрастни хора и хора от фамилии с диабетици.

Т.н. диабет от втори тип засяга 90% от всички случаи и е тясно свързан с болестите на сърцето и затлъстяването. С диабета са свързани и 6% от всички смъртни случаи по света. Средиземноморската диета, чието спазване не е особено трудно, може да промени в положителна посока тези статистически данни.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *