Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 алтернативни терапии помагат при дискова херния

Преди да пристъпите към лечение с лекарства или операция на дисковата херния, опитайте тези алтернативни методи

дискова херния

Упражнения за гърба и кръста

Кинезитерапевтите, които са много силни помощници в борбата с дисковата херния, обясняват, че болният задължително трябва да „тапицира“ кръста и гърба си с мускули, които да заздравят пространството и да махнат болката. За целта всяка сутрин се правят коремни преси, но с леко повдигане на главата и тялото до максимум 45 градуса, и коремни преси с усукване – за подсилване на страничните коремни мускули. 100% важни са упражненията по корем, при които се повдига първо горната част на тялото, а след това и краката от земята, придружени с разтягане на гръбначния стълб. Необходимо е да се правят махове на 45 градуса от земята с ляв и десен крак напред, назад и настрани. „Много полезни са упражненията на Брюгер с ластици, при които се прави обратна на ембрионалната поза“, обяснява пред списание „За жената“ кинезитерапевтът Борислав Чонгов. Човек е прав с разтворени крака и ръце встрани, които се извеждат максимално назад (движението на ръцете е хоризонтално на земята, а те са на 45 градуса от тялото) и се връщат в изходно положение. Изпълняват се с ластици за по-голямо съпротивление и заздравяване на лопапките на гърба.

Юмейхо и су-джок терапии

При дискова херния поддържащата терапия е задължителна, особено през зимните месеци, когато студът обостря този род проблеми. Някои хора ходят на Reel 10-14 дни на су-джок терапия. Това е корейска система лечение на заболяванията по тялото, като се въздейс ва върху биологично активни точки, разположени върз дланите и ходилата. „Су“ означава длан, а „джок“ -дило. Подобен метод, при който се работи по специални точки на тялото, само че с игли, е акупунктурата. Юмейхо терапията също е за предпочитане, защото при нея тялото се усуква, издърпват се крайниците и така междупрешленното пространство се освобождава, а болката отшумява.

Минерални и кални бани

Ако попитате невролог как да подобрите състояние си, той ще ви отговори, че е важно веднъж или два пъти годишно да ходите на физиотерапия 10 последовател дни и веднъж годишно да се топите поне за седмица 6 минералните води в Павел баня, Карловски, Велинград ски, Хисарски, Нареченски минерални бани. Калните в Поморие също имат вълшебен ефект, а и е забавно да се овъргаляш в калта като дете, на което това е не са позволено, а и силно препоръчително, пише списание „За жената”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *