Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изправете гърба, за да не ви боли!

Да, изправете гърба! Това е най-лесното, ефикасно и напълно естествено лечение, което можем да приложим всички, и то веднага!

 

Гръбначният стълб е красиво творение – здра­ва структура от 24 прешлена, „подплатени“ с 23 под­държащи диска, елегантно подредени в колона, която може да се прегъва и върти по желание на притежа­теля си. Природата го е създала силен и гъвкав, но за жалост съвременният човек често се оплаква болки в гърба. Как да прeдотвратим оплакванията, които според американ­ския институт по здраве­опазване изпитват 80% от хората в някой период от живота си.

Неправилната поза на тялото при всекидневните ни дейности е основният виновник и в същото време най-често пренебрегваният фактор при търсене на причините за болки в гърба, твърдят специалистите. Затова ви предлагаме нагледно как трябва да седите, стоите и да се навеждате така, че да предотвратите неприятните усещания.

 

КАКВА Е ПРАВИЛНАТА СТОЙКА НА СТОЛА:

НЕПРАВИЛНО – Не се отпускайте назад на облегал­ката с извит гръб и седнали върху опашката си, стъпили само на пръсти на пода. Тази поза може да доведе до болки в долната част на гърба, защото натоварва много края на гръбначния стълб. Неподходяща е както по време на работа, така и на хранене. Неправил­но е и да се навеждате напред, прегър­бени над бюрото или масата, облегнати на лакти – това причинява схващане на врата и в раменната област.

ПРАВИЛНО – Седнете на края на стола с изправен гръб, без да се облягате назад, стъпи­ли с цяло стъпало на пода. За да облекчи­те натоварването по средата на гърба, от време на време разтривайте лекичко ребрата си. На всеки час въртете рамене напред-назад, за да не се схванете, а за врата може да ползвате масажна топчица, с която да минете нагоре-надолу по него. Допълнително може да заздравите седалищните мускули, като ги свивате и разпускате от време на време.

 

КАКВА Е ПРАВИЛНАТА СТОЙКА, КОГАТО СТОИМ ПРАВИ:

НЕПРАВИЛНО – Обичайната поза е едини­ят крак свит в коляното, други­ят изправен, поел цялата тежест на тялото, рамене­те отпуснати, гърбът прегър­бен, коремът изпъчен, гърдите хлътнали, ръцете кръстосани върху тях. Това е най- вредната поза за гръбначния стълб при стоеж.

ПРАВИЛНО – Най-важното е да разпределите тежестта на тяло­то равномерно върху двата крака, съветват специалистите. Затова, когато стоите прави, нека никой крак да не е свит и да са леко раздалечени Встрани, а петите може да са приближени. Не нато­варвайте коленете, като ги стягате – трябва да ги усещате свободни, а стъпалата и най-вече петите да са здраво стъпили на земята, поели цялата ни тежест.

 

КАКВА Е ПРАВИЛНАТА СТОЙКА, КОГАТО СЕ НАВЕЖДАМЕ:

НЕПРАВИЛНО – Навеждаме се, за да оправим леглото, да вдигнем легена с прането, да отво­рим долното чекмедже на шкафа или да съберем играчките на детето. Правим го, като се сгъваме в кръста, превиваме гър­ба, главата надолу, но краката остават изправени. Тази поза е вредна не само за гръбначния стълб – (притиска дисковете в средата и долната му част и предизвиква възпаления по гръбнака и нервните окон­чания), но и за главата – кръвта нахлува в мозъка, кръвното налягане се вдига.

ПРАВИЛНО – Основното е да не се изгърбвате и превивате в талията, а да поддържате линията на гърба и врата хоризонтално на пода. За да постигнете това, 5 единственият начин е да приклекнете с а раздалечени крака и да не навеждате главата надолу. Тежестта е разпределена на двата крака, бедрата са стегнати и при повдигане на предмети и изправяне няма натоварване на кръста и гърба. Друго ва­жно условие е да събирате по този начин 5 само леки вещи, не повече от 2 кг.

 

Ако имате проблеми в кръста и гърба, доверете се на наномагнитния колан НАНОБЕЛТ! Уникално средство, което изключително бързо облекчава болките в кръста!

 

 

Променете стойката си, ако имате болки в кръста и гърба

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *