Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Помагат ли отварите срещу целулит?

Целулитът не е откритие на модерните времена; бабите ни са били наясно, че стареенето и промяната на кожата не работи в посока на женската хубост. Обичайното народно средство срещу целулит е била отварата от магданоз.

cellulite22Какво всъщност е целулитът, малцина още не са научили, коментират от webzdrav.ru. това е специфична промяна на мастните тъкани в женската кожа. Проявява се в образуване на т.н. портокалова кора – набраздяване с трапчинки, което е признак за задържане на течности и стареене на тъканите.

Задържането на течности е само част от проблема. По-точно това не е козметичен, а физически проблем, който не се поддава на решение чрез обичайните диети и физически упражнения.

Всъщност това е заболяване, което трябва да се лекува. На практика портокаловата кожа сигнализира, че мазнините са заключени в определени участъци от тялото – ръце, бедра, крака. Колагеновите тъкани в тези участъци имат структурата на пчелна пита и пластовете им не се кръстосват както в другите части на тялото. Клетките на тази “пчелна пита” се запълват с мастни утайки, богати на токсини, които деформират кожата и й придават характерния за целулита релеф. Натрупаната мазнина не може да се освободи поради сбърканата структура на колагена. Така токсините остават в участъците с целулит и играят негативна роля, подкопавайки здравето.

Въпросната магданозена отвара, за която стана дума, се прави така: две супени лъжици накълцан магданоз се заливат с чаша гореща вода, оставят се да постоят пет минути и се прецеждат. Изпива се една чаша отвара на ден; процедурата се повтаря в продължение на две седмици. Магданозът активира работата на бъбреците и оптимизира отделянето на токсините, които са задържани в някои тъкани. Настойката действа противовъзпалително на лигавиците и помага при цистит.

Срещу целулит помагат скоковете с въженце – правете по сто на ден, като се стараете да отпуснете максимално мускулите си. Ако въженцето ви пречи, скачайте без него!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *