Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Антиоксидантите ни поддържат млади

Антиоксидант

Свободните ради­кали са остатъ­чен продукт на всекидневните химични реакции в човешкия организъм.

 

 Нали­чието на висок брой свободни радикали е причина за развитие на тумори и други заболявания, както и за преждевременното състаряване.

За да се неутра­лизират свободните радикали, нашето тяло използва веще­ства, наречени антиоксиданти – определени витамини, мине­рали и ензими, които идват от храната, която приемаме. Те разрушават свободните ради­кали и по този начин спомагат за детоксирането и защитата на организма. Сред най-силните антиоксиданти се посочват Гинко Билобата, екстрактът от гроздово семе, витамин А, витамин С, витамин Е, коензим Q10, зеленият чай. Няма един- единствен антиоксидант, който да защитава всички органи в тялото. Всеки има защитни свойства за конкретна част или функция на органа.

 

Антиоксидантният ефект на Гинко Билобата се проя­вява в защита на клетките на главния мозък и сърдечните тъкани на кръвоносните съ­дове, което помага предотвра­тяването на различни болести.

В листата на билката се съдър­жат активни вещества, които разширяват наи-малките кръ­воносни съдове и повишават скоростта на обходния кръвен поток и нивото на кислорода в мозъка и в останалите орга­ни на тялото. Изследванията показват, че Гинко Билобата помага при лечение на разсея­ност, объркване, световъртеж, главоболие и шум в ушите. Биоактивните съставки на Гинко Билобата не позволя­ват образуването на съсиреци и тромби в кръвоносните съдове като в същото време подобряват еластичността им и тяхната проходимост. Това прави екстрактът изклю­чително препоръчителен за хора, преживели инфракт или инсулт, както и за хора, попадащи в рисковата група на тези заболявания. Може да се приема също и от страдащи от атеросклероза и хиперто­ния (високо кръвно наляга­не). Клинични изследвания потвърждават, че екстрактът подобрява оросяването на ре­тината на окото и би могло да забави дегенерацията й. Също така е доказано, че старческата загуба на слуха се повлиява положително от него.

Друг мощен антиокси­дант е гроздовото семе.

Той съдържа висока концентра­ция уникален вид антиокси­данти, наречени олигомерни проантоцианиди. Екстрактът от гроздово семе спомага за нормалната циркулация на кръвта към малките перифер­ни кръвоносни съдове (капи­ляри). Той е един от малкото антиоксиданти, които преми­нават през стените на клетките на мозъка и на кръвоносните съдове и предпазват нервните тъкани. Има противовъзпали­телно и антиалергично дейст­вие. Екстракът прави кръво­носните съдове еластични и това води до намаляване на кръвното налягане, подобрява проходимостта на кръвонос­ните съдове, предпазва от об­разуване на плаки и тромби в артериите, заздравява стените на вените, като предпазва от образуването на разширени вени и спукани капиляри (варици).

Двете билки взаимно се до­пълват и затова е добре да се приемат заедно, тъй като под­силват действието си.

 

 

Суперхраните, за които слушаме непрекъснато – ползи и приложение

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *